El Port de Barcelona registra un augment del 19% en el tràfic de vehicles

Entre els mesos de gener i octubre d’enguany el Port de Barcelona ha transportat un total de 723.506 vehicles, resultat que suposa un increment del 19% respecte al mateix període de l’any passat. El gruix d’aquesta xifra correspon a les operacions de comerç exterior (importacions, exportacions i transbordaments). En concret, destaca l’increment del 41% de les importacions d’automòbils tot i que, en termes absoluts, el volum més elevat de vehicles (374.554 unitats, amb un creixement del 5%) van ser destinats a l’exportació.

Pel que fa al tràfic de contenidors, fins al mes d’octubre el Port de Barcelona ha canalitzat un total de 1,6 milions de TEU, amb un increment del 3%. Les importacions van ascendir a 402.209 TEU i les exportacions es van situar en 543.614 TEU, amb creixements del 8,5% i 7%, respectivament.

Per països, els mercats que han experimentat un major dinamisme com a receptors d’exportacions del Port de Barcelona van ser la Xina (+26%), Algèria (+6%), Estats Units (+26%), Marroc (+20%), Mèxic (+18%) i Aràbia Saudita (+10%). Pel que fa a les importacions, els països d’origen que han registrat major impuls són la Xina (+12%), Corea del Sud (+64%), Turquia (+9%) i l’Índia (+13%).

Les mercaderies de SSS ja superen el resultat de tot 2014

En conjunt, en els 10 primers mesos de l’any el tràfic total del Port –que inclou totes les modalitats de càrrega- s’ha situat en 38,7 milions de tones (-1%). Durant aquest període, les mercaderies transportades per les autopistes del mar del Port de Barcelona han arribat a les 113.727 UTI (+20%), un registre que supera el volum assolit en tot 2014, que es va situar en 112.507 UTI. Aquest resultat ha estat motivat per l’excel·lent evolució de les línies de short sea shipping (SSS) que connecten la capital catalana amb Itàlia (en concret, amb Gènova, Civitavecchia, Porto Torres, Livorno i Savona).

Fins al mes d’octubre el Port ha gestionat un total de 9,6 milions de tones de granels líquids, principalment d’hidrocarburs, entre els quals destaca la gasolina, amb un increment del 35%. El volum de granels sòlids transportats per l’enclavament s’ha situat en 3,5 milions de tones, amb un descens del 13% respecte al mateix període de l’any passat. Aquest resultat es deu a la reducció de mercaderies com el ciment i clínquer i alguns productes agroalimentaris, com ara els cereals o el pinso.

Durant els 10 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha rebut 3,3 milions de passatgers (+6%), xifra que inclou tant els usuaris de ferris de línia regular com de creuers. Destaca l’increment que s’ha produït en les línies de cabotatge nacional (serveis que enllacen Barcelona i les Illes Balears), que han assolit els 652.487 passatgers, amb un augment del 7%. Fins el mes d’octubre també han passat pel Port més de 2,2 milions de creueristes (+6%), amb un total de 655 escales de vaixells de creuer.

Fecha del Taller: