El Port de Barcelona rebrà 732 escales de creuers de 39 navilieres diferents

L’aposta de les navilieres consolida el lideratge en creuers del Port de Barcelona a Europa i la Mediterrània. El port català rebrà aquest any 12 vaixells en primera escala, alguns nous al mercat.

El Port de Barcelona confirma el seu lideratge en creuers a Europa i la Mediterrània, amb la previsió de tancar l’any 2015 amb un registre de 2,5 milions de creueristes. Aquests arribaran en les més de 732 escales de creuers de les 39 navilieres que operen al Port, pràcticament la totalitat de les companyies dedicades a aquest sector presents a la Mediterrània.

Durant aquest any el Port de Barcelona rebrà 12 vaixells de creuer en primera escala, alguns dels quals són nous al mercat, com és el cas de l’Anthem of the Seas i el Quantum of the Seas (Royal Caribbean), el Britannia (P&O) o el Costa Diadema (Costa Crociere). Altres creuers que visiten el Port per primera vegada són l’Explorer of the Seas, l’Allure of the Seas –el més gran del món, amb 365 metres d’eslora i capacitat per a 6.000 passatgers–, el Caribbean Princess, el Wind Legend, l’Star Breeze, l’Aidastella, el Rhapsody of the Seas i el Viking Star. Amb aquest darrer vaixell la companyia Viking Cruises ha iniciat operacions a Barcelona en la seva primera experiència no fluvial.

El dia de màxima afluència enguany serà el diumenge 13 de setembre, en què el Port de Barcelona acollirà quatre grans vaixells de creuer i s’esperen 26.770 creueristes. Precisament aquell cap de setmana, de l’11 al 13 de setembre, serà el que reunirà un major volum total de creueristes, amb més de 58.000 que arribaran o sortiran de la ciutat en 14 vaixells diferents.

Aquesta temporada coincidiran un màxim de 6 creuers en un mateix dia. Hi influeix una major capacitat dels vaixells i que el total d’escales es reparteix de manera una mica més uniforme durant tota la temporada.

Barcelona, millor port d’operacions turnaround a la fira Cruise Shipping Miami

El Port de Barcelona ha estat premiat aquest any en dues categories per la prestigiosa publicació Cruise Insight (The global cruise market), en el marc de la fira Cruise Shipping Miami 2015. Enguany, la infraestructura catalana ha estat reconeguda com a ‘Millor port d’operacions turnaround’ i com a ‘Millor experiència de destí per als passatgers independents’. Per a l’elecció dels guanyadors, Cruise Insight compta amb l’opinió dels màxims executius de les companyies mundials de creuers, que a través d’una enquesta determinen els ports, destinacions i terminals més destacats en diferents modalitats.

En la categoria de ‘Millor port d’operacions turnaround’ s’ha valorat, entre d’altres, la capacitat del Port de Barcelona per realitzar eficientment diverses operatives simultànies d’inici i final de viatge, així com l’excel·lent nivell de servei de les seves terminals de creuers públiques i privades (operades per Creuers del Port de Barcelona i el Grup Carnival, respectivament).

Per volum de passatgers, Barcelona manté la quarta posició mundial com a port base de creuers, només precedit pels tres grans ports de l’Estat de Florida (Miami, Port Everglades i Port Canaveral).

Per altra part, l’atorgament del premi de ‘Millor experiència de destí per als passatgers independents’, que es refereix als creueristes que opten per explorar la destinació sense excursió organitzada, reconeix no només l’atractiu de Barcelona i la proximitat de les terminals al centre de la ciutat, sinó també el desenvolupament de recursos informatius i infraestructurals que la ciutat posa a disposició dels visitants. Gràcies als esforços del sector turístic de la ciutat, tant des de l’àmbit privat com de les administracions públiques –Ajuntament, Turisme de Barcelona, Port, Aeroport, etc.– es consolida la imatge i la marca Barcelona.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: