El Port de Barcelona promociona els seus serveis i la seva excel·lent connectivitat amb Àsia a la WCA Worldwide Conference

El Port de Barcelona va estar present a la 7a WCA Worldwide Conference, organitzada per la WCA Family of Logistic Networks i que va tenir lloc a Hong Kong a principis de febrer. La directora comercial del Port de Barcelona, Rosa Puig, el sales manager, Carles Mayol i el delegat del Port a la Xina, Joan Dedeu, van conformar la delegació portuària per promocionar la infraestructura catalana entre els transitaris i altres professionals assistents a la conferència.

Els representants del Port a la fira van posar èmfasi, entre d’altres, en el mercat xinès, el primer soci comercial de la infraestructura. La ubicació geoestratègica pels tràfics asiàtics i la bona connectivitat que l’enclavament català ofereix amb l’Extrem Orient per servir el Mediterrani Occidental, el Sud d’Europa i el Nord d’Àfrica són dos dels avantatges que es van promocionar a la trobada.

En aquest sentit, les noves aliances de navilieres (2M, O3, G6 i CHYK+E) han contribuït a millorar la connectivitat i el transit time amb el mercat asiàtic, la qual cosa representa un avantatge per aquelles empreses de gran consum que requereixen temps d’entrega més ajustats (automoció, tèxtil, etc). Actualment Barcelona compta amb 5 línies regulars amb Hong Kong, quatre dedicades a contenidors i una a vehicles, i enllaça amb altres ports xinesos com Shekou, Ningbo, Xangai, Chiwan, Yantian o Xiamen.

Així mateix, el Port de Barcelona està situat a una important zona de consum a Europa i alhora és un dels principals centres de producció en sectors com el químic o l’automoció, la qual cosa implica alts fluxos tant d’importació com d’exportació, essent un punt d’atracció logístic.

Barcelona disposa, a més, d’una situació estratègica com a centre de distribució pel Mediterrani, el sud d’Europa i el nord d’Àfrica unit a una connectivitat molt completa, amb serveis feeder i de short sea shipping (SSS), corredors ferroviaris consolidats i un potent transport per carretera. En definitiva, el Port està connectat amb el seu hinterland de forma competitiva, eficient i amb serveis àgils.

La marca de qualitat Port de Barcelona Efficiency Network també va estar present a la WCA Worldwide Conference, aportant més valor als serveis que ofereixen els operadors portuaris. La delegació catalana també va donar a conèixer les millores en infraestructura que el Port de Barcelona ha realitzat els darrers anys en l’àmbit de l’ampliació.

Fecha del Taller: