El Port de Barcelona presenta un servei integrat únic a la regió a Fruit Logistica 2016

El Port de Barcelona, Mercabarna i la naviliera Grimaldi Lines han participat conjuntament i per tercer any consecutiu a la fira hortofructícola més important del món, Fruit Logistica 2016, que s’ha celebrat a Berlín del 3 al 5 de febrer. Aquesta col·laboració ofereix als exportadors estrangers la combinació entre la major oferta i varietat de fruites i hortalisses d’Europa, que es troba actualment a Mercabarna, i solucions logístiques adaptades al producte fresc, permetent transportar aliments peribles amb les màximes garanties a través dels serveis marítims del Port de Barcelona.

Amb l’eslògan Integrated Trade & Supply Chain, el Port de Barcelona i els seus socis a Fruit Logistica han mostrat a la fira una oferta logística integrada única a la regió, amb solucions completes de connectivitat, subministrament i distribució per cobrir les necessitats de clients importadors i exportadors i dels operadors logístics especialitzats en productes frescos.

Entre els serveis que ha promocionat el Port de Barcelona a Fruit Logistica 2016 destaquen les línies de short sea shipping (SSS) o transport marítim de curta distància. Aquestes rutes marítimes, combinades amb el transport per carretera, optimitzen al màxim la logística de les exportacions que surten de Mercabarna cap a Itàlia, els països del nord i centre d’Europa i el nord de l’Àfrica, així com les importacions amb el nord del continent africà.

Línies regulars amb menor transit time

Així mateix, les línies regulars de contenidors amb els principals mercats emissors de fruita de contra temporada s’han modificat recentment per millorar el transit time i oferir més competitivitat als importadors. Les navilieres han apostat per noves línies regulars amb l’Àfrica, Centre i Sud-amèrica i, especialment, amb el golf de Mèxic, que afavoreixen els tràfics a temperatura controlada. Per aquesta raó, els vaixells que cobreixen aquest servei disposen d’un gran nombre de connexions per a contenidors refrigerats.

El Port de Barcelona s’ha convertit en el gran punt d’entrada de productes hortofructícoles provinents majoritàriament de Sud-amèrica, l’Àfrica i els països de la ribera mediterrània, mentre també és el punt d’exportació marítima cap als països mediterranis i d’altres destinacions del món, com són el Mitjà i Extrem Orient.

L’enclavament disposa d’instal·lacions per a productes peribles amb els màxims estàndards de qualitat. Les dues terminals de contenidors, Barcelona Europe South Terminal (BEST) i Terminal de Contenidors de Barcelona (TCB), compten amb serveis destinats als contenidors reefer. BEST disposa de 1.200 punts de connexió per a contenidors refrigerats, que arribaran als 2.400 a mitjà termini. TCB compta amb 525 connexions frigorífiques posicionades en passarel·les de 3 altures i generadors extres per poder ampliar la capacitat de reefers. També ofereix serveis de PTI (Inspecció Prèvia del Contenidor, per les seves sigles en anglès), rentat i reparació en terminal, la qual cosa permet estalviar costos a les navilieres. Per la seva banda, la instal·lació multipropòsit Terminal Port Nou compta amb 90 punts de connexió fixes per a reefers i 30 punts mòbils.

La directora comercial del Port de Barcelona, Rosa Puig; el cap de Promoció de la Comunitat Portuària, Manel Galán; i la responsable de short sea shipping, Ana Arévalo, valoren molt positivament la seva participació a la fira, durant la qual han mantingut reunions amb els responsables dels principals armadors i operadors dels sector. D’altra banda, la delegada del Port de Barcelona a França, Nathalie Thomas, també ha estat present a la fira, on ha promocionat els serveis de la infraestructura catalana entre els clients francesos.

Fecha del Taller: