El Port de Barcelona presenta la seva oferta als transitaris internacionals a la WCA Worldwide Conference

El Port de Barcelona ha participat a la 8th WCA Worldwide Conference, que va tenir lloc a Abu Dhabi del 12 al 16 de març. La directora comercial del Port de Barcelona, Rosa Puig; el cap de Promoció de la Comunitat Portuària, Manel Galán i el sales manager Carles Mayol van representar el Port a la trobada.

Rosa Puig va oferir una ponència sobre l’oferta del Port de Barcelona davant d’un auditori de 2.400 transitaris de més de 120 països. La directora comercial va focalitzar la seva presentació en tres punts principals: la marca de qualitat Port de Barcelona Efficiency Network, la connectivitat del Port i el potencial de Barcelona com a hub de distribució a la Mediterrània i al sud d’Europa, convidant als transitaris internacionals a aprofitar els avantatges que ofereix el port català.

Rosa Puig també va donar a conèixer les activitats que està desenvolupant el Port en l’àmbit de la sostenibilitat, com són el desenvolupament de la xarxa de Gas Natural Liquat (GNL) per subministrament a vaixells i l’Ecocalculadora, l’eina concebuda per calcular les emissions de CO2 generades pel transport d’un contenidor entre Europa i la resta del món a través del Port de Barcelona. La directora comercial va referir-se, així mateix, a la plataforma tecnològica PORTIC, que precisament s’està implantant al port d’Abu Dhabi.

Aquesta ha estat la primera ocasió que la WCA World Wide Conference se celebra a l’Extrem Orient, on ha registrat un gran èxit de participació. De fet, aquesta és l’edició en la qual hi han pres part més empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona amb un total de 20 transitàries que operen a l’enclavament català.

El Port de Barcelona és l’únic port europeu present a la conferencia anual de la World Cargo Alliance (WCA) gràcies al conveni d’exclusivitat signat entre les dues parts.

Fecha del Taller: