El Port de Barcelona, premiat per la promoció del Tren Madrid–Yiwu

El Port de Barcelona ha estat guardonat en el marc del Fòrum de l’Excel·lència 2017 que organitza la Fundació per a l’Intercanvi entre Yiwu i Espanya (FIYE), organisme que promou la normalització de les operacions de la línia ferroviària entre Madrid i Yiwu (Xina) en el marc de la iniciativa One Belt-One Road o la nova Ruta de la Seda. Concretament, la infraestructura catalana ha estat premiada amb el guardó de Promoció del Tren Madrid-Yiwu com a reconeixement pels esforços realitzats per promoure aquest servei ferroviari.

El subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port de Barcelona, Santiago Garcia-Milà, va ser l’encarregat de recollir el premi. “Estem convençuts que la nostra relació amb la Fundació FIYE afavorirà i reforçarà l’estratègia One Belt-One Road, així com les relacions del govern xinès amb Espanya i el Port de Barcelona”, va afirmar Garcia-Milà. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Aragón Exterior van ser premiats en el mateix acte.

El Fòrum de l’Excel·lència va comptar amb la participació del ministre conseller de l’Ambaixada de la República Popular de la Xina a Espanya, Huang Yazhong; el president de la Fundació FIYE, Mao Wenjin; i el CEO de Yiwu Timex Industrial Investment (l’operador del servei), Zhang Hanbin. Per part del Port de Barcelona també hi van assistir el cap d’Estratègia, Jordi Torrent; i el delegat a la Xina, Joan Dedeu. Les autoritats xineses van informar que volen estendre properament l’abast del servei per dotar-lo d’una sortida marítimoportuària i d’altres connexions interiors a la península.

El servei ferroviari Yiwu-Madrid, amb 13.052 quilòmetres, és la connexió ferroviària més llarga del món. La Fundació FIYE gestiona també altres serveis entre la ciutat xinesa i Rússia, Letònia, Bielorússia, Alemanya, França, Itàlia i, des de l’any 2017, amb Anglaterra (Londres). Durant aquest any, la Fundació ha mantingut més de 170 reunions amb empreses i institucions i ha realitzat actes a Madrid, Barcelona, Màlaga, Mèrida i València.

Fecha del Taller: