El Port de Barcelona identifica els perfils professionals més sol·licitats en el futur als ports mediterranis

El Port de Barcelona ha identificat els perfils professionals més sol·licitats en el futur dins dels ports mediterranis. El Comitè de Formació i Ocupació (EMTE) de l’Associació MedPorts, presidit per la infraestructura catalana, ha donat a conèixer la feina d’identificació realitzada durant l’Assemblea General de l’entitat, celebrada el passat dimarts. Aquests perfils es concentren en tres grans àmbits: digitalització, multimodalitat i transició energètica.

Durant l’assemblea general, que ha comptat amb la participació dels presidents dels ports espanyols, francesos i eslovens, entre d’altres; s’ha presentat el pla de treball pel segon semestre de l’any i les tasques realitzades pels diferents comitès durant el primer semestre de 2020, així com l’aprovació dels comptes de l’associació.

El Port de Barcelona és un dels ports fundadors de l’organització i membre del comitè executiu de MedPorts. Des de fa dos anys, aquesta associació agrupa una vintena de ports mediterranis de l’Estat espanyol, Itàlia, França, Malta, Marroc, Egipte, Argèlia, Tunísia, Eslovènia i Líban amb l’objectiu de fomentar el transport marítim a la Mediterrània. L’associació s’articula al voltant de diferents comitès de treball. MedPorts posa el focus en aspectes determinants pel futur del transport marítim i l’economia de la regió, com és el paper de la Mediterrània en els fluxos comercials mundials, la sostenibilitat i la competitivitat dels seus ports.

Fecha del Taller: