El Port de Barcelona i CaixaBank Dualiza posen en contacte empreses i docents per promoure la captació de talent

La taula de Formació i Ocupació del Consell Rector per a la Promoció de la Comunitat Portuària de Barcelona al costat de CaixaBank Dualiza van celebrar ahir una jornada dedicada a la captació de talent en l’Aula dels Estels de la Escola Europea. La jornada va constar de dues parts principals: una primera en format conferència i una segona de centrada en la realització de speed datings (mini entrevistes) per a empreses i docents.

La inauguració de la jornada va ser a càrrec de Catalina Grimalt, subdirectora general d’Organització i Recursos Interns del Port de Barcelona; Gemma Verdés, representant del Consorci d’Educació de Barcelona, i José Manuel García Trany, director de Centres d’Empresas de CaixaBank Barcelona. A continuació, els membres de la taula de Formació i Ocupació del Consell Rector van compartir les activitats recents realitzades pel grup així com alguns projectes de futur. José del Moral, expert en recruiting al sector logisticoportuari, va ser el protagonista de la ponència principal, en la qual va explicar els elements clau per a la captació de talent.

Fabián Mohedano, president executiu de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, i Eduard Rodés, director de l’Escola Europea, van ser els encarregats de clausurar la primera part de la jornada, reafirmant el compromís d’ambdues entitats amb l’establiment de vincles estrets entre el sector empresarial, els centres de formació i les institucions públiques.

En la segona part de la jornada, empreses i docents van dur a terme un intercanvi d’opinions, idees i oportunitats de col·laboració amb l’objectiu de concretar la realització d’estades de professors en empreses. En total, han participat més de 100 persones, amb unes 90 entrevistes entre empreses i centres de formació.

Les estades de professors en empreses permeten al formador conèixer directament la realitat empresarial, que posteriorment transmetrà als seus alumnes i, per tant, facilita que els estudiants obtinguin coneixements adaptats al que realment necessita el sector.

De la mateixa manera, el professor pot aportar una visió diferent i enriquidora del treball que es realitza i coneixerà el dia a dia de l’empresa i les operacions reals que s’efectuen. Es pretén, igualment, establir una relació personal entre el docent i el personal de l’empresa el que facilitarà una relació posterior fluida i l’intercanvi de coneixement entre tots.

El grup de Formació i Ocupació del Consell Rector del Port de Barcelona ha apostat, una vegada més, per l’acostament entre el sector i els centres de formació, amb l’objectiu que el Port de Barcelona i totes les empreses que el conformen puguin captar el talent dels futurs professionals des de la seva formació.

CaixaBank Dualiza, per la seva part, ha volgut visibilitzar la importància de la FP en la formació d’aquest nou talent, així com en la capacitat per donar solució als problemes de falta de professionals a molts sectors.

 

Fecha del Taller: