El Port de Barcelona estreny relacions amb el Japó

Una delegació de l’associació Suiyokai, que reuneix les empreses japoneses amb personal directiu nipó a Espanya, ha visitat el Port de Barcelona per conèixer de prop la infraestructura catalana.

El mercat japonès ha estat, des de fa molts anys, un mercat estratègic pel Port de Barcelona, motiu pel qual, des de l’any 1993, la infraestructura hi té un representant permanent.

Així mateix, el Port de Barcelona manté una estreta relació amb les empreses japoneses establertes a Catalunya com és el cas de Nissan, Mazda, Honda o Mitsubishi en l’àmbit automobilístic; operadors logístics com Nippon Express i Yusen Logistics, els quals estan instal·lats a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port; i amb els principals armadors japonesos com són Mitsui OSK Lines (MOL), Nippon Yusen Kaisha (NYK), Nissan Motor Car Carrier (NMCC) i K Line. Cal destacar que Catalunya concentra el 80% de les inversions japoneses a l’Estat espanyol.

El tràfic del Port de Barcelona amb el Japó l’any 2015 va ser de més de 23.000 TEUS plens, un 4,4% més que l’any anterior, essent el 64% d’aquesta càrrega d’exportació. Pel que fa al tràfic d’automòbils, el Japó és el primer mercat del Port de Barcelona d’importació de vehicles amb una quota del 29%. Actualment el Port de Barcelona disposa de 6 serveis per la importació i 3 per l’exportació d’automòbils, i 6 serveis pel tràfic de contenidors.

El Port de Barcelona participa com a membre del grup Empresa del Pla Catalunya-Japó, impulsat per la Generalitat de Catalunya per tal de reforçar les relacions entre els dos països. El proper pla d’actuació d’aquest grup pretén consolidar el paper protagonista del Japó per Catalunya, així com la presència i prestigi de Catalunya al Japó.

Fecha del Taller: