El Port de Barcelona estén la seva Marca de Qualitat a les empreses de l’Aragó

El Port de Barcelona està ampliant els serveis que posa a disposició dels seus clients i usuaris aragonesos estenent els compromisos de la seva Marca de Qualitat, que s’aplicaran a partir d’ara a l’Aragó, que s’ha consolidat com el seu principal hinterland.

Aquests nous serveis s’han presentat avui en una jornada, especialment dirigida als transitaris aragonesos, que s’ha celebrat al Campus Ibercaja de Saragossa i que ha comptat amb les intervencions d’Ismael de Marcos, president d’ATEIA Zaragoza; Luis Puzo, representant del Port de Barcelona a l’Aragó; Ramon Rull, cap d’Experiència de Client; Roser Ribó, responsable del Servei d’Atenció al Client; i Marta Pisa, responsable d’Efficiency Network

L’extensió de la Marca de Qualitat Efficiency Network permetrà als transitaris de l’Aragó oferir als carregadors cadenes logístiques amb les mateixes condicions de seguretat, fiabilitat i transparència que si operessin dins del Port de Barcelona.

L’Efficiency Network certifica que les empreses i administracions implicades en el transport de mercaderia conteneritzada que passa pel port es comprometen amb la millora contínua dels processos, oferint respostes fiables i eficients a les necessitats dels clients, així com l’optimització dels rendiments, minimitzant d’aquesta manera els costos de la cadena de subministrament. Pertànyer a la Marca de Qualitat, que compta en l’actualitat amb 97 empreses i administracions certificades i porta més de 10 anys en funcionament, aporta visibilitat i reconeixement a les empreses. L’estudi de les operatives demostra que les cadenes logístiques Efficiency Network són fins a un 12% més eficients que les no certificades.

Els importadors i exportadors que operin amb un transitari aragonès certificat Efficiency Network comptaran a partir d’ara amb garanties de seguretat respecte a l’arribada de la mercaderia a casa del client, d’embarcament de la càrrega en l’escala prevista i d’agilitació de les inspeccions. Les empreses pertanyents a la Marca de Qualitat compten amb l’aval del Port de Barcelona, la qual cosa significa que si no es compleixen els compromisos establerts el client és compensat.

L’extensió del segell de qualitat del Port de Barcelona a aquesta comunitat es produeix després d’una profunda anàlisi de les necessitats d’aquest mercat realitzada en col·laboració amb ATEIA Aragón. S’ha analitzat les particularitats de la gestió logística a la regió, especialment els aspectes duaners i de contractació del transport, perquè els transitaris aragonesos puguin oferir als seus clients els mateixos compromisos de fiabilitat, transparència i seguretat que les actualment certificades.

Aliat dels carregadors i els operadors logístics

Durant la jornada també s’han presentat els diferents serveis de consulta i assessorament que el Port de Barcelona posa a disposició dels importadors i exportadors a través del Servei d’Atenció al Client (SAC); i els altres serveis dirigits als seus clients, com és la plataforma tecnològica Portic, per exemple. El Port vol que el seu coneixement en logística i transport internacional sigui fàcilment accessible per a les empreses carregadores, convertint-se així en un aliat efectiu per a la seva internacionalització.

L’economia aragonesa ha experimentat en els darrers anys un creixement molt superior a les del seu entorn gràcies a factors com la internacionalització i l’apertura a nous mercats. Avui és una comunitat netament exportadora gràcies a la seva decidida aposta per sectors estratègics, com és el logístic. La jornada ha finalitzat amb el compromís dels representants del Port de seguir donant a les empreses aragoneses els millors serveis logístics i la millor connectivitat per a facilitar el creixement i la internacionalització de la seva economia.

20 anys desenvolupant serveis logístics específics per a l’Aragó

L’Aragó és el principal hinterland del Port de Barcelona, que va apostar per estendre els seus serveis a aquesta regió fa més de 20 anys: la Terminal Marítima de Saragossa (tmZ), constituïda pel Port de Barcelona juntament amb socis locals l’any 2001, s’ha consolidat com la principal plataforma de serveis per als importadors, exportadors i operadors aragonesos. tmZ és avui la primera terminal ferroportuària de l’Estat espanyol, on operen una mitjana de 60 trens setmanals, la majoria dels quals tenen el seu origen i/o destinació al Port de Barcelona. tmZ s’ha consolidat com un model d’èxit i avui l’eix ferroviari de mercaderies Saragossa-Barcelona és el primer de l’Estat per volum de tràfic.

Amb l’objectiu de continuar oferint solucions a les necessitats del teixit empresarial aragonès, el Port també va entrar en l’accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón (TIM); i ha posat en marxa serveis especialitzats, com és el cas de Canal Frío, una connexió ferroviària diària per a contenidors refrigerats. En l’àmbit de les infraestructures, el Port de Barcelona ha assumit el finançament, de més de 30 milions d’euros, de les obres dels 10 apartadors ferroviaris de la línia Barcelona-Saragossa, actualment en marxa i que facilitarà a les empreses aragoneses optimitzar la seva logística i reduir costos.

Fecha del Taller: