La delegació catalana, formada pel Cap de Promoció de la Comunitat Portuària de Barcelona, Manel Galán; i el delegat del Port a l’Amèrica del Sud, Hugo Lejtman, ha mantingut reunions amb les centrals sud-americanes dels principals armadors, amb l’objectiu de reforçar les relacions existents i potenciar l’increment de tràfics amb Barcelona. També ha establert relacions comercials i institucionals amb els ports brasilers més importants, per tal de trobar vies de col·laboració i canals comercials d’interès comú. Intermodal ha suposat un bon punt de trobada per continuar les relacions amb els representants de la Secretaria Especial de Ports (SEP) desprès de les darrers canvis polítics al Brasil.
L’equip de la infraestructura catalana desplaçat al Brasil també ha promocionat la marca de qualitat Port de Barcelona Efficiency Network, que actualment compta amb 70 empreses certificades. El segell representa l’aposta del Port per la qualitat i l’eficiència de les cadenes logístiques que utilitzen l’enclavament.
Cal destacar que el Port comparteix la seva metodologia i experiència en aquesta matèria amb diversos ports internacionals, especialment del continent americà i asiàtic. Els primers en comptar amb l’assessorament de Barcelona per desenvolupar els seus plans de millora continua han estat els enclavaments mexicans de Manzanillo i Veracruz. D’altres ports interessats en el model barceloní de qualitat són: el port de Mumbai, a la Índia; l’enclavament colombià de Cartagena d’Índies; i els ports brasilers de Santos, Paranaguà, Vitoria i Imbituba.
Aquest és el setè any consecutiu que el Port de Barcelona participa a Intermodal South America (des de 2009), que és una de les fires més importants en el món de la logística, el transport de càrrega i dels sectors de comerç exterior. Aquesta edició ha reunit més de 600 empreses de 26 països i ha rebut al voltant de 50.000 visitants dels sector.