El Port de Barcelona confia en el GNL per reduir les seves emissions

L’enclavament reuneix el 7% de les emissions de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona aposta per l’ús del gas natural liquat (GNL) per reduir les seves emissions contaminants. L’enclavament contribueix, en l’actualitat, amb un 7% del total de les emissions que es generen a la ciutat de Barcelona, ​​”desitjant disminuir encara més aquesta xifra”, segons ha informat el director general del port de Barcelona, ​​José Alberto Carbonell, en un acte celebrat al World Trade Center Barcelona.

“Volem ser un port que estigui preparat per subministrar gas natural liquat, millorant la qualitat de l’aire, i fent que les nostres infraestructures siguin cada vegada més competents”, ha manifestat José Alberto Carbonell. És per això pel que el port de Barcelona, ​​al costat de diversos operadors energètics, porten temps treballant en diferents projectes, que estan relacionats amb la implantació del gas natural liquat.

Entre les actuacions, destaca el conveni de l’Autoritat Portuària de Barcelona amb Gas Natural Fenosa, signat en l’exercici 2014, per promocionar l’ús de gas natural liquat com a combustible de mobilitat a l’entorn portuari. Aquest acord permetrà el subministrament de GNL del motor auxiliar del ferri de Baleària, l’Abel Matutes, que “creiem que podrà estar operatiu al final de l’any 2015”, segons ha informat el director de Tecnologia de Gas Natural Fenosa, Manuel Calvo.

Una altra mesura de l’enclavament és la implantació d’una bonificació del 40% sobre les taxes portuàries als vaixells que utilitzen motors que funcionen amb gas natural liquat. A més, UTE Remolcadors preveu la posada en marxa d’un remolcador propulsat amb gas natural liquat, de 35 metres d’eslora i 14,5 metres de màniga. Finalment, dirigents de l’Institut Cerdà han mostrat, a partir d’un estudi, que el benefici dels operadors del transport marítim serà de 188.000 milions d’euros en l’exercici 2030.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: