El Port de Barcelona celebrarà els dies 4 i 5 de novembre el seu Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020

El Port de Barcelona celebrarà els propers 4 i 5 de novembre la seva primera Missió Empresarial on line, que tindrà Colòmbia com a país protagonista. Aquest Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020 esdevindrà una gran trobada empresarial internacional per fomentar l’intercanvi comercial entre Colòmbia i Europa, amb el Port de Barcelona com a principal hub logístic facilitador d’aquest comerç internacional.

Aquesta primera Missió Empresarial on line, que també inclourà esdeveniments en format presencial, reunirà als agents logístics portuaris de Colòmbia i de Catalunya amb l’objectiu d’incrementar les relacions comercials, detectar noves oportunitats de negoci i enfortir les aliances estratègiques en l’àmbit empresarial i institucional.

La particularitat d’aquest Port Summit, per primera vegada en format on line, facilita la presència i el contacte entre agents logístics, portuaris i carregadors de tot el món, a més de propiciar els intercanvis comercials entre Colòmbia i Catalunya, que ja es van veure reforçats amb les relacions establertes a la primera missió empresarial del Port de Barcelona a aquest país, celebrada l’any 2013. Manuel Galán, cap de Relacions Externes del Port de Barcelona, ha explicat que el fet d’organitzar aquest esdeveniment en format virtual “ens permet ampliar geogràficament el nostre abast i també numèricament els participants. Esperem multiplicar com a mínim per cinc els assistents de les missions anteriors”. Galan també remarca que, amb aquesta Missió on line, “una vegada més el Port de Barcelona demostra el seu lideratge. Som el primer port de l’Estat que fa una missió empresarial on line”.

Aquest Port Summit es durà a terme mitjançant una plataforma pròpia que facilitarà l’accés a les diferents activitats a tots els empresaris que vulguin participar, realitzant fins i tot networking en temps real amb els assistents a les ponències. La plataforma també permetrà mantenir contactes i reunions durant els 15 dies posteriors a la celebració de la missió. “En el format presencial no teníem aquest avantatge perquè les reunions s’havien de fer durant els dies que estàvem al país. En aquest cas, les empreses guanyen temps per poder ampliar el número de contactes i, per tant, les possibilitats de fer aliances amb les empreses americanes i d’explorar noves vies de negoci”, afegeix Manuel Galán.

A banda d’innovar en el format, aquesta vintiunena Missió Empresarial del Port de Barcelona ve acompanyada d’una altra destacable novetat: l’actualització de la seva marca i imatge, passant a denominar-se Port Summit, amb la idea de potenciar aquesta important eina de promoció en un context canviant i tecnològic, sumat a l’estratègia de seguir enfortint les relacions entre els diferents agents col·laboradors internacionals.

Durant els dies 4 i 5 de novembre, dintre del Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020 es desenvoluparà un programa de ponències, panells tècnics i trobades bilaterals de manera virtual perquè tinguin el màxim abast a tots dos països. La inauguració del Port Summit, que tindrà lloc el dimecres 4 de novembre a les 17.30 hores (10.30 hores a Colòmbia), anirà a càrrec de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; la ministra de Transports de Colòmbia, Ángela María Orozco Gómez; el conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Damià Calvet; l’ambaixador d’Espanya a Colòmbia, Pablo Gómez de Olea Bustinza; i el president executiu de la FITAC, Miguel Espinosa.

En aquests dos dies també es donaran a conèixer les propostes de valor del Port de Barcelona en l’entorn dels smart ports i la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social i s’analitzaran els nous reptes de futur que es plantegen un cop es superi l’actual escenari de pandèmia, a la vegada que es facilitarà un millor coneixement del hub logístic de Barcelona i el seu ampli ventall de serveis dirigits a augmentar el valor de les mercaderies. Alhora, s’aprofundirà en el coneixement de Colòmbia, de les seves empreses, dels seus ports i serveis.

El Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020 compta amb el patrocini del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Empresas Masiques, Idom, LeoProex i Sparber i la col·laboració d’Acció, encarregada de preparar les agendes comercials.

Podeu trobar més informació sobre el Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020 a: https://trademission.portdebarcelona.cat/

Fecha del Taller: