El Port de Barcelona celebrarà del 26 al 29 d’octubre el Port Summit Missió Empresarial Corea 2021

El Port de Barcelona celebrarà del 26 al 29 d’octubre la seva segona Missió Empresarial on line, ​​que tindrà Corea del Sud com a país protagonista. Aquest Port Summit Missió Empresarial Corea 2021 esdevindrà una gran trobada empresarial internacional per fomentar l’intercanvi comercial entre el país asiàtic i Europa, amb el Port de Barcelona com a principal hub logístic facilitador d’aquest comerç internacional.

Aquesta Missió Empresarial on line reunirà als agents logístics portuaris de Corea i de Catalunya, a banda d’altres empreses internacionals que també podran assistir gràcies al format digital, amb l’objectiu d’incrementar les relacions comercials, detectar noves oportunitats de negoci i enfortir les aliances estratègiques en l’àmbit empresarial i institucional.

Manuel Galán, cap de Relacions Externes del Port de Barcelona, ha explicat que “tot i que ja comencem a veure la llum al final del túnel, després de més d’un any de pandèmia, en aquest moment no consideràvem completament segur organitzar una missió empresarial presencial. Però el Port de Barcelona no es pot parar. El nostre deure és seguir organitzant accions que permetin a les empreses de la Comunitat Portuària incrementar la seva competitivitat i per això hem apostat per garantir la celebració d’aquest Port Summit, aprofitant les oportunitats que ens ofereixen les noves tecnologies”. Tot i així, “la nostra esperança és recuperar per al 2022 el format presencial i mantenir la destinació que teníem prevista per a 2020, que era Tailàndia”, ha reconegut Galán.

El fet de celebrar un Port Summit en format on line facilita la presència i el contacte entre agents logístics, portuaris i carregadors de tot el món, a més de propiciar els intercanvis comercials entre Corea i Catalunya. En aquest sentit, el Port de Barcelona preveu assolir en aquesta edició unes xifres d’inscrits similars a les de 2020, quan “vam arribar als 700 i vam mantenir una assistència mitjana als webinars d’unes 200 persones connectades”, ha explicat el cap de Relacions Externes.

En aquest Port Summit Corea 2021 hi ha un fet diferencial important, com ha recordat Manuel Galán, i és la societat que els ports de Barcelona i de Busan constituiran per promocionar els intercanvis comercials entre Corea del Sud i Europa. Aquesta societat conjunta de nova creació, la primera aliança de dos ports per revitalitzar el comerç internacional, té com a finalitat principal gestionar una plataforma logística estable a Barcelona per donar servei a les empreses que facin negocis entre el nord-est asiàtic i el sud del continent europeu.

Aquesta missió empresarial es durà a terme mitjançant una plataforma pròpia que facilitarà l’accés a les diferents activitats a tots els empresaris que vulguin participar, realitzant fins i tot networking en temps real amb els assistents a les ponències. Una de les principals novetats d’aquest any serà que la plataforma restarà activa fins a final d’any, amb la idea d’afavorir els contactes entre les empreses participants per gestar aliances i explorar noves vies de negoci.

Durant els dies 26, 27 i 28 d’octubre, es desenvoluparà un programa de jornades, seminaris i webinars, així com trobades bilaterals de manera virtual. L’últim dia de la missió es dedicarà en exclusiva als contactes bilaterals. En aquests esdeveniments es donaran a conèixer les propostes de valor del Port de Barcelona en diferents àmbits i s’analitzaran els nous reptes de futur.

El Port Summit Missió Empresarial Corea 2021 compta amb el patrocini del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Empresas Masiques, Freixenet, Idom i LeoProex.

Fecha del Taller: