El Port de Barcelona acull la European Shortsea Conference 2016

El Port de Barcelona acollirà els dies 29 i 30 de setembre la European Shortsea Conference 2016 per primera vegada a l’Estat espanyol. L’acte, el principal esdeveniment europeu en l’àmbit del Transport Marítim de Curta Distància (TMCD), està organitzat per la European Shortsea Network (ESN) mitjançant l’Associació Espanyola de Promoció del TMCD (Shortsea Promotion Center Spain, SPC- Spain) i el suport del Port de Barcelona.

La trobada ofereix l’oportunitat d’actualitzar i compartir les darreres novetats i les noves tendències del short sea shipping (SSS), així com d’entrar en contacte amb els diferents agents de la cadena del TMCD –navilieres, transportistes, autoritats portuàries, carregadors, consignataris, operadors, etc.–. Així, la conferència estarà estructurada en 4 grans àrees temàtiques: els mercats geogràfics del short sea shipping; la demanda; la normativa ambiental europea; i les polítiques de transport i finançament, a més d’oferir activitats de formació. Al voltant d’aquests temes s’han organitzat les diferents sessions, integrades per destacats professionals del sector.

La ferma aposta pel SSS del Port de Barcelona ha propiciat la seva elecció com a seu de la European Shortsea Conference 2016. Barcelona és el primer port de l’Estat amb línies de SSS estables, consolidades i de qualitat, que l’enllacen a diari amb diverses destinacions italianes (Gènova, Civitavecchia, Livorno, Savona i Porto Torres) i del Nord d’Àfrica (Tànger, Tunis, Alger i Orà). Les navilieres Grandi Navi Veloci, Grimaldi Lines, Neptune Lines i Suardiaz també donen suport al congrés, que compta amb el patrocini de Trasmediterránea, entre d’altres.

Compartir est

Fecha del Taller: