El Port de Barcelona acollirà el congrés Med Ports el 2017

La principal trobada anual de Ports de Contenidors i Operacions de Terminal de la Mediterrània, Med Ports, celebrarà la seva propera edició a Barcelona els dies 26 i 27 d’octubre de 2017. Així ho va anunciar la directora comercial del Port de Barcelona, Rosa Puig, durant la participació del Port de Barcelona a la 4th Med Ports, que va tenir lloc la setmana passada a Tànger.

El congrés Med Ports basa el seu atractiu en un complet programa de conferències ofertes per ponents d’alt nivell que aborden els reptes i les novetats del sector i disposa, així mateix, d’un espai amb 70 estands. A més, en la propera edició el Port de Barcelona oferirà als més de 200 directius del sector que cada any es reuneixen a la trobada, una visita marítima guiada per les seves instal·lacions per tal de donar a conèixer l’oferta portuària de la infraestructura catalana.

Barcelona: New Terminals, New Strategies

En el marc de l’edició d’enguany, el commercial manager del Port de Barcelona, Lluís París, que completava amb Rosa Puig la delegació catalana al congrés, va oferir la ponència ‘Barcelona: New Terminals, New Strategies’, dintre de la sessió ‘The strengths and weaknesses of current port operations in the Mediterranean’, on també hi van participar l’Autoritat Portuària de Tanger Med i el Port de Casablanca.

París va explicar la importància de tenir unes terminals de contenidors atractives pels grans vaixells amb una alta capacitat i productivitat. Aquest actiu del Port permet apostar per una penetració potent dins un hinterland creixent, donant servei cada cop a més empreses que augmenten la seva competitivitat gràcies a la seva proximitat al Port de Barcelona. En definitiva, una estratègia muntada sobre tres pilars: infraestructura adequada, alta connectivitat i orientació al client.

L’objectiu principal del Port de Barcelona en aquesta trobada ha estat fer difusió de la seva oferta amb el Marroc i l’Àfrica occidental. En aquest sentit, Barcelona compta amb línies directes amb les dues regions, així com amb línies regulars amb les Illes Canàries servides per operadors molt especialitzats i coneixedors del mercat africà.

Fecha del Taller: