El Port d’Alcanar rep vaixells de gran tonatge per Cemex

El Port d’Alcanar ha augmentat el seu calat per poder rebre vaixells carregats amb 50.000 tones de mercaderia per a la companyia cimentera Cemex.

Ports de la Generalitat ha invertit 3 milions d’euros en augmentar, fins a 12 metres de profunditat, el calat del canal d’entrada del port d’Alcanar. Aquest dragatge ha donat a la infraestructura noves condicions tècniques que permeten l’arribada de vaixells més grans i amplien la capacitat exportadora dels productes de l’empresa cimentera Cemex.

El nou calat del port facilita que vaixells de gran tonatge puguin operar una major capacitat de producte. Fins ara, la càrrega màxima de mercaderia en aquest port era d’unes 25.000 tones en vaixells grans. Però recentment va operar en aquest port el mercant ‘United Maderas’, que anava carregat de 40.000 tones de clínquer per ser exportades al continent africà. Ara, el Port d’Alcanar està preparat per rebre vaixells amb 50.000 tones de càrrega.

Aquesta fita és resultat de l’acord signat entre Ports de la Generalitat i l’empresa mexicana Cemex per potenciar l’activitat de la cimentera  i millorar la sortida dels seus productes al mercat exterior, a través del Port industrial d’Alcanar. Actualment, el 97% dels productes de l’empresa que es canalitzen a través d’aquest enclavament s’exporten a diferents continents, principalment a països com Regne Unit, Algèria, Líbia, Brasil, Malta, Benín, Itàlia i Nigèria. Amb l’acord, la cimentera es compromet a mantenir un tràfic mínim d’1.120.000 tones de mercaderies anuals pel port d’Alcanar durant un període de 10 anys.

Font i foto: BCL

 

Fecha del Taller: