El moviment de vehicles al Port de Tarragona creix un 38%

El Port de Tarragona ha mogut un total de 12,76 milions de tones durant els cinc primers mesos de l’any. Els vehicles, amb un moviment de 70.326 unitats i un creixement del 38,4%; els productes agroalimentaris, superant els 2 milions de tones i amb un increment del 22% són dos dels tràfics que registren un millor comportament durant aquest primer període de l’any.

Durant el mes de maig, el Port de Tarragona ha registrat un moviment de 2,2 milions de tones. El moviment de contenidors augmenta un 13% respecte maig de 2015, motivat principalment pel creixement de l’exportació de contenidors a destinacions internacionals; els principals països receptors són Israel, Guinea Equatorial, Nigeria i Ghana.

El moviment de productes agroalimentaris avancen a un ritme exponencial. Només durant el mes maig, el Port de Tarragona ha manipulat 456.098 tones d’agroalimentari, i amb un creixement destacat dels cereals que freguen les 420.000 tones i creixen un 144,8% respecte el mes de maig del 2015.

D’altra banda, la terminal especialitzada en moviment de vehicles ha transportat fins a 14.290 unitats durant aquest mes de maig, un 4,6% més que en el mes de maig de l’any anterior.

Durant els cinc primers mesos de l’any, el Port de Tarragona ha transportat 12,76 milions de tones, un lleuger descens del 4,5% respecte el mateix període de l’any anterior, i motivat principalment per l’aturada tècnica i programada de l’operativa d’una empresa petroquímica de la zona. Tanmateix, es preveu que al llarg de l’any es recuperin els índex de moviment de productes químics i petroquímics, i fins i tot se superen les xifres registrades l’any anterior.

Els cereals i les seves farines (+46%), el tràfic de fruita (+16%), els vehicles (+38,4%), els materials de construcció (+30,5%) i els biocombustibles (+17,8%) són els tràfics que han registrat un major creixement percentual durant els cinc primers mesos de l’any.

Fecha del Taller: