El mercat logístic a Barcelona creix un 50%

El mercat logístic a Barcelona ha assolit durant el primer trimestre del 2018 un nivell de contractació de 186.047 m², el que suposa una millora del 49,8% enfront del mateix període de l’any anterior, fet que demostra la consolidació d’aquest mercat, que per tercer any consecutiu encadena un primer trimestre en creixement. Pel que fa al nombre d’operacions, durant els tres primers mesos de l’any es van tancar un total de 18 transaccions, un 38% més, enfront de les 13 que es van concretar durant el mateix període de l’any anterior, segons dades de Savills Aguirre Newman.

Davant la falta de producte construït i de qualitat, una de les tendències que s’està consolidant durant aquest període és la major activitat dels fons d’inversió, que estan prenent posicions en la compra de sòl per a desenvolupar a risc naus logístiques que satisfacin les necessitats d’espai de bona qualitat. Aquest major dinamisme es concretarà amb l’aparició de nous projectes en els propers mesos.

Segons explica Glòria Valverde, directora de l’àrea industrial Logístic de Savills Aguirre Newman Barcelona, “el primer trimestre del 2018 continua reflectint el bon estat del sector logístic a Catalunya. La zona Centre al costat del primer i segon cinturó industrial segueixen sent les zones de preferència per a la demanda logística sent alhora zones de principal interès per al desenvolupament de projectes a risc i projectes clau en mà “.

Pel que fa a la superfície mitjana de contractació, ha crescut un 8% i es va situar entre els 10.000 i 12.000 m². Segons l’opinió de Valverde, “el nombre de grans operacions que superen els 25.000 m² sembla anar en consonància a l’oferta disponible ja que són pocs els projectes que ofereixen a risc aquest volum per a una única mà”.

No obstant això, entre les principals operacions de lloguer realitzades durant aquest període, destaquen els 26.000 m² a Sant Esteve Sesrovires de Mercadona. Així mateix, destaca la compra per part de Segro d’un paquet de sòl propietat de Bacardi proper a 67.000 m².

Per a la resta de l’any, la demanda es mantindrà a bon ritme. “La tendència que podem observar per al 2018 és positiva donada la demanda actual de superfície encara que aquesta situació contrasta amb l’escassetat de producte disponible en l’actualitat així com la dificultat que tenen algunes activitats per localitzar actius a mida o sòls que donen lloc a aquests projectes “, conclou la directora de Logística de Savills Aguirre Newman a Barcelona.

Fecha del Taller: