El Màster en Logística i Comerç Internacional de la Universitat Abat Oliba CEU–ILI incorpora coneixements en l’àmbit ferroviari

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) impartirà classes centrades en la estratègia ferroviària en el Màster en Logística i Comerç Internacional i Cimalsa acollirà alumnes del màster en pràctiques.

El Màster Universitari en Logística i Comerç Internacional s’imparteix a la Universitat Abat Oliba CEU amb la col·laboració de l’associació d’empreses i institucions del àmbit de la logística ILI Logística Internacional.

Una de les novetats que presenta el Màster és que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) impartirà classes centrades en la estratègia ferroviària aportant als alumnes el seu coneixement en aquesta àrea. A més, FGC també assessorà l’equip de coordinació del màster en diferents aspectes docents del programa relacionats amb l’estratègia del transport.

El programa del màster també inclou la visita a empreses i institucions referents del sector, amb la qual cosa els alumnes podran visitar les instal·lacions d’FGC dins del marc d’una visita formativa per tal de conèixer la realitat del dia a dia de les activitats que es desenvolupen en el sector.

Per altra banda, el Màster també compta amb el suport de Cimalsa, l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística. Cimalsa acollirà alumnes del màster en pràctiques i en cas de necessitar la formalització d’un contracte laboral, la Universitat Abat Oliba gestionarà les ofertes d’ocupació a través de la seva borsa de treball per trobar els millors perfils d’entre els estudiants del Màster.

L’objectiu principal del màster és formar professionals experts en logística, transport i comerç internacional, perquè siguin capaços de liderar la gestió de les cadenes de subministrament i la seva logística, optimitzar la utilització dels transports minimitzant els terminis, costos i el seu impacte mediambiental, i liderar els projectes d’internacionalització de les seves organitzacions.

Durant el mes d’octubre de 2015 s’iniciarà la 17a edició d’aquest Màster que, cada cop més, compta amb la participació d’alumnes estrangers, atès que hi ha acords d’intercanvi d’alumnes i col·laboració amb universitats de Bordeus o Mèxic, per exemple.

Els estudis del Màster Universitari en Logística i Comerç Internacional de la Universitat Abat Oliba CEU, tenen el seu origen en la col·laboració amb l’entitat ILI Logística Internacional, associació d’empreses i institucions actualment integrada per entitats com el Port de Barcelona, la patronal empresarial Foment del Treball, la ZAL, Cimalsa, BEST, Saba, Ferrocarrils de la Generalitat, Mercabarna i tota una sèrie d’empreses capdavanteres en l’àmbit de la logística.

Font: BCL
Foto: Jordi Verdugo/ flickr

Fecha del Taller: