El magatzem del Banc dels Aliments de Mercabarna recull 1,3 milions de kg d’aliments frescos

Mercabarna, el Banc dels Aliments i l’Associació d’Empresaris Majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) han recaptat, durant el 2019, 1.333.238 kg de fruites i hortalisses, un 4,6% més que al 2018. Aquests aliments han estat repartits entre les 90 entitats d’ajuda social que venen periòdicament al magatzem cedit per Mercabarna al Banc dels Aliments, dins del recinte alimentari. Els beneficiaris d’aquests aliments han estat més de 35.000 persones vulnerables de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Des de fa 18 anys, Mercabarna, el Banc i l’AGEM intenten que més aliments arribin a més persones necessitades. Al 2019 això ha estat possible per dos factors: els 102 majoristes de Mercabarna que aporten aliments assíduament al Banc dels Aliments n’han lliurat més productes que al 2018; i en els últims 2 anys, s’ha aconseguit passar de les 78 entitats d’ajuda social que venien a Mercabarna a buscar fruites i hortalisses a les 90, gràcies a una millor tasca de comunicació i a la ràpida gestió d’acreditació de les noves entitats per part del Banc.

Les aportacions de fruites i hortalisses que fan les empreses de Mercabarna al Banc dels Aliments representen el 32.7% del total de producte fresc que rep aquesta entitat.

Les fruites i hortalisses són aliments essencials en la dieta de qualsevol persona. Els productes que Mercabarna lliura a través del Banc dels Aliments són aptes per al consum però no es poden comercialitzar per diferents motius: perquè tenen algun defecte en l’envàs, perquè s’apropen a la seva data de caducitat/consum preferent o perquè són excedentaris.

Des de 2002, Mercabarna ha cedit un magatzem de 475m2 al Banc dels Aliments dins del recinte alimentari per facilitar el lliurament de fruites i hortalisses per part de les empreses majoristes, així com la recollida per part de les entitats d’ajuda social.

Fecha del Taller: