El LOGIS Empordà es consolida com a centre logístic transfronterer

La plataforma LOGIS Empordà ja compta amb 23 hectàrees totalment urbanitzades i en funcionament i, més endavant, disposarà d’un total de 73 hectàrees destinades a activitats logístiques i d’indústria neta, entre d’altres usos.

Cimalsa, empresa pública encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística, ha consolidat la primera fase de la plataforma logística LOGIS Empordà amb la implantació d’una nova empresa, Ribe Energy Machinery, dedicada a la comercialització de maquinària agrícola, jardineria industrial i per a la construcció.

Amb la implantació d’aquesta empresa, la plataforma ja disposa de 23 hectàrees totalment urbanitzades i en funcionament, que constitueix l’avançada del complex ferroviari “LOGIS Intermodal el Far d’Empordà-Vilamalla”. En un futur es disposarà d’un total de 73 hectàrees destinades a activitats logístiques i d’indústria neta, entre d’altres usos.

El LOGIS Empordà, situat al municipi del Far d’Empordà, es troba a 3 quilòmetres de Figueres i a 2 quilòmetres de l’autopista AP-7, adjacent a la carretera N-II, i presenta unes condicions excepcionals per a la intermodalitat i la distribució transfronterera. Es preveu que compti amb tot un conjunt d’infraestructures ferroviàries per afavorir aquesta intermodalitat.

Adjacent al LOGIS Empordà es desenvoluparà la futura terminal intermodal de l’Empordà, que té com a principal objectiu convertir-se en un hub ferroviari que permeti sumar càrrega de trens provinents des de diversos punts de la península Ibèrica i enviar-la cap a la resta d’Europa i, alhora, captar càrregues del conjunt d’Europa amb destí a la península.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: