El grup japonès Bandai Namco estableix a Barcelona una empresa de desenvolupament de jocs per al mòbil

El grup japonès Bandai Namco Entertainment, especialitzat en la creació i comercialització de videojocs, ha triat Barcelona per establir-hi una nova empresa dedicada al desenvolupament de videojocs per al mòbil i a la comercialització de la seva activitat al mercat occidental.

Aquest projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Segons el CEO de Bandai Namco Entertainment a Europa, Naoki Katashima, l’empresa ha triat Barcelona perquè “és un hub per al desenvolupament internacional de videojocs i un pol d’atracció del millor talent que ofereix la indústria mòbil”.

Sota el nom Bandai Namco Mobile, la nova empresa començarà a operar completament a Barcelona a principis del 2020. El grup japonès és conegut per haver desenvolupat videojocs com PAC-MAN, Tekken o Dragon Ball Z. Amb seu a Tòquio, el grup Bandai Namco agrupa 88 empreses i compta globalment amb més de 8.300 treballadors a tot el món.

Segons dades de l’ICEC, el sector dels videojocs a Catalunya actualment engloba 140 empreses que facturen de manera agrupada 364 milions d’euros i donen feina a prop de 3.000 treballadors.

Fecha del Taller: