El Govern català organitza una Missió empresarial a Xile en el marc de la Presidència catalana dels Quatre Motors per a Europa

El Govern organitza una Missió empresarial a Xile en el marc de la Presidència catalana dels Quatre Motors per a Europa. Aquesta missió coincideix amb la organitzada pel Port de Barcelona del 14 al 19 de noviembre.

La directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, que va inaugurar el seminari “Xile, un país on invertir”, organitzat pel Port de Barcelona, va anunciar que el Govern organitzarà una Missió empresarial a Xile el proper mes de novembre, en el marc de la Presidència catalana dels Quatre Motors per a Europa, i de forma conjunta amb el Port de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Catalunya vol aportar així a la resta de socis de la xarxa dels Quatre Motors per a Europa (Baden-Württemberg, Llombardia i Roina-Alps) el seu coneixement del país sud-americà per aconseguir noves fórmules que facin atractiva l’economia dels territoris d’Europa i fomentin la seva internacionalització.

Per part de la Generalitat, la Missió estarà organitzada per la Secretaria d’Afers Exteriors i la Unió Europea del Departament de Presidència, que coordina la Presidència catalana dels Quatre Motors per a Europa i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa- del Departament d’Empresa i Ocupació.

Des del passat 23 de gener de 2015 Catalunya exerceix la presidència dels Quatre Motors per a Europa amb el compromís d’avançar cap a un nou model econòmic, basat en la innovació, la intel·ligència i en un model de producció més sostenible.

La missió del Port de Barcelona

Per la seva banda, la missió del Port de Barcelona a Xile tindrà lloc del 14 al 19 de novembre a les ciutats de Santiago i Valparaíso. La delegació empresarial integrada per empreses importadores/exportadores i també del sector logístic portuari, estarà encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, juntament amb el president del Port de Barcelona, ​​Sixte Cambra.

L’objectiu de la missió és reforçar i generar vincles empresarials i institucionals entre les comunitats de Xile i Catalunya, contribuir a la internacionalització de les empreses i promocionar la comunitat logística de Barcelona, ​​mitjançant les jornades empresarials, seminaris i contactes empresarials que es desenvoluparan.

Actualment, Xile és l’economia emergent més valorada de la regió llatinoamericana i una de les més reconegudes a nivell global, que destaca per disposar d’uns estàndards polítics, econòmics i socials equiparables als d’un país desenvolupat.

El creixement sostingut que ha obtingut, per la seva obertura econòmica i la confiança que genera entre els inversors estrangers, el converteixen en una plataforma ideal per a la internacionalització de les empreses, principalment per accedir als mercats d’Amèrica i Àsia a través del Pacífic, àrea on es registrarà el creixement més gran de la població i del PIB en els propers anys.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: