El Fòrum Mediterrani de Logística i Transport reunirà al SIL als líders empresarials del sector

El Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL 2015) torna a ser el marc de celebració del 13è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i les Cambres de la Mediterrània de Comerç i Indústria ( ASCAME), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i Indústria de Barcelona. El Fòrum Mediterrani de Logística i Transport, que tindrà lloc el 9 i 10 de juny dins del SIL 2015, s’ha consolidat com la major plataforma del sector per a l’intercanvi, la cooperació empresarial i la reflexió. Al llarg dels seus 12 edicions anteriors ha comptat amb 8.250 empreses participants, que han realitzat 12.500 contactes comercials, amb una important presència de líders empresarials internacionals i alts executius dels principals ports del món, transportistes, propietaris de càrrega, navilieres, transitaris, operadors ferroviaris i de terminals, empreses de logística, etc.

“Neixen noves ambicions” és el títol d’aquest any, que fa referència al fet que actualment s’estan posant en marxa els mecanismes necessaris per accelerar els terminis de l’entrada en vigor de l’Associació Euro Mediterrània, 20 anys després del llançament del Procés de Barcelona . Aquesta Associació ha de marcar la línia del desenvolupament d’infraestructures per connectar les zones Euro Mediterrànies i aconseguir la convergència de normes reguladores en tots els sectors del transport, entre d’altres aspectes prioritaris.

La present edició del Fòrum Mediterrani de Logística i Transport versarà sobre els temes relacionats amb la integració d’un únic mercat Mediterrània; els reptes, les oportunitats i perspectives del sector de transport i logística; el ferrocarril Euromediterrani; els diferents projectes europeus internacionals per al desenvolupament de la Mediterrània; el Golf i els Partners estratègics a la Mediterrània, a més del “roadshow” Mediterrani de Logística i Transport.

8a Cimera Mediterrània de Ports

El dimecres 10 de juny, dins el programa del Fòrum Mediterrani de Logística i Transport, se celebrarà la 8a Cimera Mediterrània de Ports que aquest any posarà el seu focus principal en la gestió dels reptes que es presenten en els Ports de la Mediterrània. Es tracta d’una de les majors conferències anuals de ports i transport a tot Europa, Orient Mitjà i Àfrica i que serveix per establir un marc especialitzat per al sector portuari. La 8a Cimera Mediterrània de Ports proporcionarà informació addicional sobre l’estat de les inversions i la gestió de les infraestructures portuàries de la regió costanera de la Mediterrània, amb la mirada posada en el nou impuls experimentat per l’àrea mediterrània.

Mediterranean Transport & Logistics Market Business Exchange

Dins el programa del 13è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport i de la 8a Cimera Mediterrània de Ports es celebraran el Mediterranean Transport & Logistics Market Business Exchange. En el marc de treball dels projectes Euromed Invest i OptiMed, dins del SIL 2015, els dies 9 i 10 de juny de 16,30 a 19 hores, se celebraran un seguit de trobades B2B on empresaris libanesos i egipcis del sector del transport i la logística es reuniran amb els seus homòlegs espanyols i europeus. Aquesta iniciativa també comptarà amb una ajuda tècnica per a totes aquelles empreses que la requereixin per tal d’impulsar la inversió estrangera directa entre el nord i el sud.

Fecha del Taller: