El CZFB vol posicionar Barcelona com a epicentre de l’economia 4.0 a Europa

Donar suport a la innovació tecnològica i la indústria 4.0 s’ha convertit en un dels objectius prioritaris del Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Així ho va manifestar Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat en el CZFB, en el marc del Industry From Needs to Solutions, on es va presentar el 3DFactory Incubator i el projecte DFactory 4.0. Amb una inversió prevista d’uns cent milions d’euros, l’objectiu d’aquest projecte liderat pel Consorci i la Fundació LEITAT és posicionar Barcelona com a epicentre de l’economia 4.0 a Europa.

La 4a edició del Industry From Needs to Solutions ha premiat el 3D Factory Incubator com a iniciativa pionera d’èxit en el terreny de la impressió en alta tecnologia 3D. Aquest premi és una bona mostra de la rellevància d’aquest projecte, el primer a Europa d’aquestes característiques. “La incubació de projectes és una comesa que té una fi multiplicadora de les iniciatives innovadores, que busca fer major i més forta al nostre teixit productiu”, ha afirmat Pere Navarro. “Això és així pel nostre compromís com a entitat pública pel progrés socialment solidari i sostenible en la nostra societat”, ha afegit el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Aquesta incubació de projectes comença en el 3DFactory Incubator, la primera incubadora europea de tecnologia avançada que acull a les iniciatives més prometedores d’impressió en 3D. Per a això, compta amb un espai de 600 metres quadrats dins de la seu del CZFB que acull en aquests moments a 26 projectes que aposten per la impressió 3D. El 3DFactory Incubator ofereix a aquestes startups i PIMEs serveis tecnològics, d’innovació, de producció de peces impreses en 3D, de suport en la comercialització i internacionalització dels projectes i de certificació, validació i testing. En definitiva, tot el suport necessari per a fer el salt tecnològic i de disrupció que han d’afrontar en el 3D per a posar-se en funcionament i enlairar.

Les empreses incubades que formen part del projecte són 3Digital Factory, 3YourMind, A-Natom, Additi·on, Airmony, Arboleda Intelligence, BCN3Dceramics, BETWEEN Technology, Dow Chemicals, Drukatt, Fluidra, Formbytes, Innovadomains, Intech 3D, Liq Eyewear, Mi pequeña fábrica, Mondenel, NEST iON, Odiseimusic, Origen Studio, Pensamientos sólidos, Podotec, Pursang, Transcoma y WECOBOTS by Wetron. L’objectiu és que en els pròxims cinc anys arribi a cent el nombre d’empreses que hagin augmentat la seva aposta tecnològica i industrial gràcies a aquesta iniciativa.

La Incubadora és part d’un projecte molt més ambiciós, el DFactory 4.0, un espai de 100.000 metres quadrats situat a la Zona Franca que reunirà les empreses i tecnologies més capdavanteres, protagonistes de la pròxima revolució 4.0, que conviuran i treballaran per i per al desenvolupament i la creació de nous productes concordes a les últimes tendències, des de la manufactura avançada, passant per la robòtica o la internet de les coses, entre altres tecnologies. Amb aquest centre, El Consorci i la Fundació Leitat esperen posicionar Barcelona com Hub d’Innovació a Europa. La primera fase del projecte comptarà amb 17.000 metres quadrats d’espais d’oficina, laboratoris d’alta tecnologia i espais d’incubació per a atreure companyies innovadores, talent i inversió.

Fecha del Taller: