El CZFB organitzarà la cimera de zones franques 2019 a Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha consolidat el seu lideratge dins del congrés mundial de zones franques (WFZO) celebrat a Dubai en propugnar una xarxa de zones franques que siguin generadores de nova economia 4.0 i d’innovació tecnològica, un objectiu que serà eix dels debats del cim mundial del sector que tindrà lloc a Barcelona l’any proper.

Al tancament del congrés de Dubai, el president de l’Organització Mundial de Zones Franques (WFZO) Mohammed Alzarooni va protocol·litzar l’encàrrec de la propera cimera al confiar al delegat especial de l’Estat al CZFB, Jordi Cornet, l’organització del V congrés mundial que tindrà Barcelona com a seu i que es celebrarà del 26 al 28 de juny de 2019, coincidint amb el saló de la logística SIL.

Al congrés dubaití, la delegació de Barcelona ha guanyat l’atenció del sector amb la seva proposta per a l’adaptació de les zones franques com a enclavaments de comerç global anant més enllà dels seus avantatges fiscals i el seu ús logístic. En aquest sentit, propugna que siguin focus de produccions que incentivin la transformació tecnològica i la digitalització dels processos d’acord amb els requeriments de la quarta revolució industrial, l’economia 4.0.

El V congrés del (WFZO) tindrà lloc a juny de 2019 al Palau de Congressos de Catalunya. Segons fonts de la WFZO, al món hi ha unes 3.500 zones franques en 130 països, que representen més de 70 milions de llocs de treball, la qual cosa equival aproximadament al 1% de la població activa mundial registrada, però la seva importància és clau en el flux comercial mundial.

Fecha del Taller: