El CZFB invertirà 17 milions d’euros en el DFactory el 2020

El Consell del Plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), sota la presidència de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha aprovat avui el projecte de pressupost per al 2020 amb una previsió de 8,2 milions d’€ de beneficis i amb un pressupost d’inversió de 20,4 milions d’€.

L’entitat pública que presideix executivament Pere Navarro, delegat especial de l’Estat, preveu que l’import net de la seva xifra de negoci s’incrementi un 5% l’any vinent, aconseguint els 51 milions d’ € i escometre inversions tant patrimonials com immobiliàries.

En el 2020 es preveu un exercici d’inversions en manteniment i modernització dels actius del CZFB i també d’inversions en nous projectes. En aquest capítol destaca el projecte DFactory, en el qual el CZFB ja està invertint i que li requerirà dedicar 17 milions d’€ per materialitzar la seva primera fase. Justament aquesta línia estratègica, que consta de dues fases (una primera que està previst inaugurar al juny de 2020 i que tindrà 17.000 m2 de superfície, i una segona fase que augmentarà aquest espai fins als 90.000 m2 i que està prevista per a 2021) ha estat presentada amb detall per Pere Navarro en el plenari institucional.

La direcció executiva del CZFB ha informat també del pla estratègic de l’entitat per als pròxims anys que se sustenta sota tres pilars: la sostenibilitat econòmica del CZFB a llarg termini, el desenvolupament econòmic -i a conseqüència social- del territori, i la seva integració urbana i sostenibilitat mediambiental. El CZFB ha definit un total de 29 projectes preliminars per a abordar les 9 línies estratègiques concretes dins dels tres pilars que conformen el seu pla estratègic.

Seguint amb el procés de transformació realitzada en 2019, el CZFB ha manifestat també la seva voluntat d’escometre en el polígon aquest 2020, diverses actuacions de sostenibilitat i mobilitat per a avançar cap a un entorn que acosti l’àrea industrial al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que les Nacions Unides han fixat en l’horitzó de 2030.

Fecha del Taller: