El CZFB i La Salle Technova Barcelona impulsen el desenvolupament de vuit Startups del sector logístic

Aquest matí ha tingut lloc la jornada de Clausura del segon Programa d’Acceleració eDelivery que promouen El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i La Salle Campus Barcelona-URL a través del seu parc d’innovació La Salle Technova Barcelona. Aquest programa té com a objectiu fomentar la creació de projectes innovadors i oportunitats de mercat per a les Startups participants. Les startups seleccionades per a participar en el programa han estat FlexSim, CargoBici, Pay Mark Fast, Vonzu, Internet of Things, StockAgile, Way Director i Mayordomo.

Durant les 22 setmanes de durada, el eDelivery Accelerator Program ha posat en contacte a les vuit startups participants amb empreses consolidades de la talla de Ametller Origen Group, Bricomart, Consum Cooperativa, Desigual, Freshperts, Go popup, Ikea, Mango, Trison, Ulabox o Viena amb un doble objectiu: d’una banda, les corporates ja consolidades han informat les startups de quins són les seves necessitats tecnològiques específiques per a optimitzar la distribució final. D’altra banda, les startups han pogut donar a conèixer les seves novetats digitals i aprendre de quina manera han d’evolucionar per a poder col·laborar amb aquestes empreses d’una forma que sigui beneficiosa per a totes dues parts.

A més de Corporate Workshops, durant el eDelivery Accelerator Program s’han realitzat Investment Readiness d’assessorament i orientació per a aconseguir rondes d’inversió reeixides, sessions d’equipper a aconseguir la consolidació d’equips d’alt rendiment, orientades a l’emprenedor i Agile Sales amb tècniques avançades de màrqueting i vendes que vincula conceptes teòrics i pràctics aportant una visió global orientada a resultats.

Les startups que han participat en el eDelivery Accelerator Program ofereixen solucions tecnològiques per a camps molt diversos del sector logístic. CargoBici assessora a les empreses que desitgen fer passos ferms cap a la ciclologística com a solució a la congestió i pol·lució a les ciutats, en ser vehicles més eficients, econòmics i sostenibles del mercat, amb el plus afegit d’haver estat sotmès a rigorós desenvolupament, en alguns casos, durant més de 30 anys. FlexSim és un paquet de programari de simulació d’esdeveniments discrets desenvolupat per FlexSim Programari Products, Inc. La família de productes FlexSim actualment inclou el producte FlexSim de propòsit general i FlexSim Healthcare. Internet of things S.L ofereix visibilitat en temps real dels actius i inventari de la seva companyia al llarg de tota la cadena logística. • Enterprise, • Rental, • Retail, •Magatzem i logística. Pay Mark Fast és una empresa innovadora que utilitza tecnologia per a millorar l’experiència de comprar sense esperes. Gràcies a la tecnològica RFID, s’identifiquen tots els productes, actuant com a sistema d’alarma. StockAgile és un ERP específic per a la venda al detall que permet gestionar les botigues, e-commerce, la marca i totes les seves operacions en una sola plataforma. Gràcies al complet programari de gestió de botigues i marques de StockAgile, tot estarà més controlat i optimitzat. VONZU integra i digitalitza tots els processos i les operacions de la distribució d’última milla brindant visibilitat de 360º a tots els agents involucrats. És la solució a la falta de tecnologia en el sector ajudant les empreses a afrontar els desafiaments logístics..

El suport de El Consorci de la Zona Franca i La Salle Technova a la innovació i tecnologia no es limita al sector logístic. Totes dues institucions organitzen un altre programa d’acceleració enfocat al sector immobiliari  la tercera edició del qual s’inaugurarà el proper 20 de gener.

 

Fecha del Taller: