El Consorci es transforma per ser puntal estratègic de la industria 4.0

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha iniciat una nova etapa corporativa en la qual s’ha marcat l’objectiu estratègic d’ajudar a les petites i mitjanes empreses i ser catalitzador de la transformació productiva cap a la indústria 4.0, contribuint així a que Barcelona recuperi protagonisme com a node internacional de la nova economia globalitzada.

El projecte d’indústria 4.0 se situarà en terrenys i dependències del Consorci en el polígon de la Zona Franca de Barcelona i comptarà amb socis tecnològics i empresarials perquè pugui disposar de la màxima efectivitat en xarxa i optimitzar les possibilitats de creixement i implantació industrial.

Encara que en un primer moment l’acceleradora se situarà a les dependències i prototips a la pròpia seu del Consorci, ja es treballen concursos públics per a aquest projecte de construcció de naus per a la indústria 4.0 i pimes, complex que es trobarà en el cor de la Zona Franca, en la cantonada del carrer 3 amb el carrer A, ocupant dos espais que sumen 43.000 m2 en la parcel·la de l’antiga factoria SEAT. El projecte compta amb una inversió inicial per aquest 2018 de 10 milions d’€ i el conjunt de la inversió requerida estarà entre els 25 i 30 milions d’€.

La reorientació del Consorci cap a la nova economia i el foment de les activitats transformadores que puguin projectar la producció realitzada a Barcelona en l’economia global, es produeix en un moment especialment crucial en què la indústria ha recuperat protagonisme com a motor d’exportació, cal reforçar les infraestructures tecnològiques cap a una producció industrial digitalitzada i en el qual les empreses compten amb recursos per a la inversió en béns d’equip.

El polígon compta amb una ràtio d’ocupació del 99,3%. L’activitat empresarial que es desenvolupa al polígon és en un 43% d’empreses del sector industrial, un 31% dedicades a la logística i un 25% dedicades a serveis.

Fecha del Taller: