El Consorci de la Zona Franca de Barcelona y Leitat impulsen un hub públic-privat per la producció de respiradors

Atenent la ràpida expansió del virus COVID-19 que ha generat escassetat de material mèdic, especialment de respiradors que són essencials per a salvar la vida dels pacients, Leitat ha dissenyat un respirador de campanya fabricat en 3D que permeti posar a la disposició del sistema sanitari aquest element essencial.

Gràcies a la tecnologia 3D i les capacitats existents en l’aliança tant en disseny i tecnologia com en prototipat, s’ha pogut desenvolupar i provar la funcionalitat d’aquest primer model. Aquest dispositiu té, a més, la virtut de ser industrialment escalable, de manera que es pot arribar a una capacitat de producció d’entre 50 i 100 unitats diàries la setmana vinent.

Es tracta d’un respirador de campanya, anomenat Leitat 1, en el que s’ha simplificat al màxim el seu disseny i components amb la finalitat de poder desenvolupar un dispositiu mèdic robust, d’utilitat i de menor complexitat facilitant la seva producció i assemblatge.

El disseny ha estat realitzat per l’enginyer sènior de Leitat, Sr. Magí Galindo, i validat mèdicament pel Dr. Lluís Blanch, Director d’Innovació de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, expert en ventilació mecànica.

consorci 3D_2

La seva producció s’inicia immediatament, ajustant els requeriments que puguin quedar pendents segons l’Agència Estatal del Medicament per al model millorat (Leitat2) sobre el qual ja s’està treballant.

Per a la producció es compta addicionalment amb les empreses Airbus i Navantia que s’han unit a l’aliança, que també es recolzarà en la capacitat de producció d’usuaris i comunitats de makers, amb l’objectiu d’aconseguir incrementar la capacitat de producció en pocs dies.

Fecha del Taller: