El Consorci de la Zona Franca de Barcelona tanca 2019 amb un volum de negoci de 55,5 milions d’euros

El consell plenari del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha aprovat avui els comptes anuals de 2019, que registren un benefici de més de 14,1 milions d’euros i uns ingressos nets de 55,5 milions d’euros. El CZFB consolida un any més la tendència positiva d’augment de volum de negoci i reducció de deute financer, que va tancar l’any passat en els 24,1 milions d’euros. Les despeses d’explotació es van situar als 49,5 milions.

L’entitat ha celebrat avui la seva sessió plenària, presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i encapçalada tanmateix pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro. A par de validar els comptes de 2019, el plenari ha abordat també el rumb del Consorci, destacant l’important paper de l’organització com a dinamitzador de l’economia i posant en valor la seva aportació clau a la reactivació després de la crisi del Covid-19. Els dos eixos en què treballa l’empresa pública amb aquest objectiu són l’impuls del BNEW, la primera gran cita per a la reactivació de l’economia, concebut com un esdeveniment B2B híbrid i totalment disruptiu que se celebrarà entre el 6 i el 9 d’octubre a diferents edificis singulars de Barcelona. Tanmateix, el Consorci treballa per la inauguració de la DFactory, un hub tecnològic per al foment i el desenvolupament de la indústria 4.0, prevista per finals d’any.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha volgut ressaltar la importància de l’esforç del Consorci per adaptar-se a un context completament canviant i anticipar-se a les necessitats dels diferents sectors en els quals treballa. Segons Navarro, “el nostre objectiu és contribuir a ajudar a les empreses del nostre entorn, així com a la ciutat de Barcelona, a sortir reforçades d’aquesta època d’incertesa”.

Així mateix, a la sessió també s’ha aprovat la memòria del CZFB de 2019, que es presentarà públicament properament i en la qual es recull amb detall el que l’entitat ha aportat durant l’últim any a l’economia de l’àrea metropolitana de Barcelona i la inversió en els seus projectes de futur.

Clicant aquí podeu accedir a una imatge d’arxiu corresponent al plenari del 17 de desembre de 2019 ja que enguany el plenari s’ha celebrat telemàticament i clicant aquí a una imatge de la seu central del Consorci de la Zona Franca.

Fecha del Taller: