El Consorci de la Zona Franca de Barcelona s’erigeix com a agent promotor de polítiques d’igualtat

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha posat en marxa el Consell de la Dona, una iniciativa desenvolupada en col·laboració amb altres empreses i institucions de la zona, i que impulsa canvis en sectors clarament masculinitzats com l’industrial o logístic on la plantilla de les empreses està formada, de mitjana, per un 73,9% d’homes i un 26,1% de dones. Així, el CZFB es proposa contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les NNUU, concretament al número 5, dedicat a la igualtat de gènere.

En un debat organitzat per Intermèdia Comunicació, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha comentat que “és necessari que tant des de l’educació com des de les empreses que formem part dels propis sectors fem un esforç per desmarcar-nos de l’etiqueta de masculins i fomentem l’interès de les dones per les activitats que portem a terme”.

Segons les dades del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya de 2020, que elabora el Cercle Tecnològic de Catalunya, les empreses es troben amb una manca de personal per cobrir nous perfils i el 68% creuen que podrien incrementar la seva facturació si poguessin disposar del talent que necessiten per augmentar la plantilla. La creació d’aquests nous perfils és l’ocasió de que les dones aconseguim una major representació dins dels sectors industrial i logístic.

Segons comentava Sorigué a l’Intermèdia Online, “també volem contribuir a la igualtat de gènere creant espais de reflexió i acceleració com hem fet amb la Barcelona Woman Acceleration Week. Un espai que ha permès abordar la problemàtica des de diferents perspectives i proposar solucions reals per avançar“.

Per últim, Blanca Sorigué ha comentat que, “al CZFB treballem amb un plantejament estratègic que es basa en la innovació, la sostenibilitat i l’oportunitat de negoci, buscant desenvolupar iniciatives pioneres i referents en indústria 4.0. S’han realitzat diversos estudis científics que han demostrat que la diversitat de gènere fomenta la col·laboració i impulsa la productivitat, factors que tenen molt en compte totes les empreses però encara són més importants dins de la nova economia”.

En la mateixa línia, a la Zona Franca de Barcelona, la directora general del Consorci de la Zona Franca, ha comentat que “el proper estiu posarem en marxa la primera fase de la DFactory BCN, de 17.000 m2, que es convertirà en el principal hub tecnològic del sud d’Europa, convertint així a Barcelona en un enclavament de referència per impulsar activitats de robòtica, sensòrica o blockchain, entre moltes d’altres”. Gràcies a aquest projecte es podrà demostrar tot el potencial que té la indústria 4.0 i serà una gran oportunitat per la incorporació de talent femení al sector.

Fecha del Taller: