El Consorci de la Zona Franca de Barcelona rep la delegada del Govern a Catalunya

La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugenia Gay, ha visitat aquest matí la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), per conèixer de primera mà els diferents projectes impulsats i gestionats per l’entitat.  Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat, han estat els encarregats de rebre i acompanyar la delegada al llarg de la seva visita.

Després de deixar la seva signatura al Llibre d’Honor del CZFB, Gay ha recorregut les instal·lacions de la 3D Incubator, iniciativa del CZFB i Leitat, amb l’ajuda de fons FEDER mitjançant la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanya. D’aquesta forma ha pogut comprovar com el projecte ha superat les seves expectatives d’acollir 100 empreses en els primers cinc anys, ja que a pocs dies de celebrar el seu tercer aniversari ja són 79 les empreses incubades.

Després de la visita a la incubadora, Gay ha acudit a les instal·lacions de DFactory Barcelona, node d’indústria 4.0 l’objectiu del qual és albergar totes les tecnologies protagonistes de la revolució 4.0. Actualment, tots els esforços se centren en l’impuls i desenvolupament de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, Intel·ligència Artificial (AI), Sensòrica (IOT) i altres tecnologies de Manufactura Avançada, com per exemple fotònica.

En la visita, la delegada ha conegut també els espais de coworking i les diferents zones comunes, que busquen promoure la relació entre les empreses instal·lades per a la creació de sinergies.

Així mateix, Sorigué i Navarro li han donat a conèixer a Gay tots els detalls de la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), que tindrà lloc del 8 al 10 del proper mes de març.

El delegat especial de l’Estat al CZFB i president de DFactory Barcelona, Pere Navarro, ha agraït la visita de la delegada i ha assenyalat que “el CZFB està totalment implicat amb DFactory Barcelona, un projecte amb el qual volem atraure talent i inversió, a més d’oferir a totes les empreses de l’ecosistema accés a les noves tecnologies emergents que permetin impulsar projectes de R+D+i col·laboratiu”. “Gràcies a aquest projecte estem posicionant a Barcelona, Catalunya i a tot Espanya com un referent en innovació i indústria digital” ha afegit.

DFactory: una nova forma de produir

La DFactory Barcelona dona resposta a noves demandes cada vegada més freqüents com la personalització i demostrarà la possibilitat de fabricar més a prop del consumidor final, reduint així l’empremta de la cadena de subministrament. D’aquesta forma, el projecte està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles.

Així mateix, l’edifici també es caracteritza pel seu estil arquitectònicament innovador, que combina l’estil industrial de les antigues fàbriques, amb acabats de vidre, interiors diàfans i l’última tecnologia en sistemes de construcció sostenibles.

Fecha del Taller: