El Consorci de la Zona Franca de Barcelona rep el Premi Corresponsables per la BWAW

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut aquest migdia el Premi Corresponsables en la seva XII edició com a reconeixement a l’aposta realitzada pel CZFB amb la celebració de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), un esdeveniment híbrid que pretén impulsar una transformació real cap a una major presència de la dona en el sector empresarial i industrial en el qual va haver-hi una important representació institucional i empresarial. Es tracta d’un guardó amb el qual un jurat compost per més de 75 acadèmics distingeix les millors iniciatives i bones pràctiques en Responsabilitat Social i Sostenibilitat, així com projectes de Comunicació Responsable. En aquesta nova edició dels premis, els més destacats a nivell internacional en matèria de RSC i ODS, s’han presentat més de 800 candidatures de 16 països diferents.

Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha recollit el premi avui a la Sala d’actes del Ministeri de Treball i Economia Social i ha destacat que “la celebració de BWAW va suposar un pas més en el compromís de l’entitat per fomentar la igualtat de gènere. Avui més que mai hem de treballar per a construir una nova economia igualitària en la qual les dones tinguin major presència en tots els sectors i especialment en els quals encara es consideren “masculins” com poden ser l’industrial o el logístic”.

Sorigué també ha assenyalat que “ens enorgulleix veure que iniciatives com BWAW obtenen reconeixement a nivell internacional. La nostra aposta per la celebració d’aquest esdeveniment va néixer amb l’objectiu d’avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, evidenciant que necessitem una visió global i un lideratge amb major accent femení”.

Èxit de la primera edició de BWAW

Durant la primera edició de BWAW, que va tenir lloc del 3 al 5 de març d’enguany, van assistir de manera virtual més de 2.200 persones de tota Espanya, de les quals un 70% van ser dones i un 30% homes, aconseguint així l’objectiu del CZFB d’arribar a un públic ampli i amb representació de tots dos gèneres. Així mateix, la franja d’edat predominant entre els seguidors de BWAW (51%) va ser de 26 a 45 anys.

Totes les sessions de l’esdeveniment es van retransmetre des dels platos d’RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès i d’RTVE a Madrid i es van poder seguir des de la web de BWAW. Així, el CZFB i la Fundació Incyde, en col·laboració amb el Consell de la Dóna de la Zona Franca, van crear aquest esdeveniment de referència per a impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere.

La primera edició de BWAW va tenir com Partners a CaixaBank, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i la revista Woman. Així mateix, ja està confirmada la celebració de la seva segona edició, que tindrà lloc del 2 al 4 de març de 2022.

Fecha del Taller: