El Consorci de la Zona Franca de Barcelona rep el certificat d’AENOR per les seves polítiques de sostenibilitat i igualtat

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut el Certificat del Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social i del Sistema de Gestió d’Agenda 2030 per part d’AENOR, l’entitat líder en certificació de sistemes de gestió i serveis a Espanya.

Aquest reconeixement és una mostra clara del compromís del CZFB per les polítiques de RSC, sostenibilitat i les accions en 8 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i els seus objectius per a la millora contínua en àrees clau com l’impacte ambiental, el compromís social i l’ètica empresarial.

El Sr. Ángel Luis Sánchez Cerón, director de la Regió Mediterrània, i el Sr. Carlos Villarroya, responsable de Desenvolupament de Negoci d’AENOR a Catalunya, han fet lliurament del certificat a Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat del CZFB, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat del CZFB, ha assegurat: “És un orgull rebre el Certificat d’AENOR del Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social i el Certificat del Sistema de Gestió d’Agenda 2030. Ens convertim així en una de les quatre úniques entitats amb aquesta doble certificació a Espanya.” D’altra banda, Ángel Luís Sánchez, director de la Regió Mediterrània, ha confirmat que “La responsabilitat del CZFB assegurant que els seus equips de treball, productes i serveis compleixen amb la qualitat, la seguretat i el respecte al medi ambient és un exemple per al compromís social i l’impuls de l’economia ”.

Entre les accions del CZFB en matèria sostenible destaquen el desenvolupament d’un pla de mobilitat sostenible, l’ús d’energies renovables o la gestió de ‘Residu Zero’, amb l’objectiu de reduir costos, contribuir al desenvolupament sostenible, i establir una economia circular, més coherent amb la nova economia 4.0 cap a la qual evoluciona la nostra societat.

En paral·lel, el CZFB promociona les polítiques de gènere entre les empreses del polígon. Per això, l’entitat ha creat el Consell de la Dona de la Zona Franca, pionera en el sector, que impulsa i promou iniciatives per a donar visibilitat a la dona en l’entorn industrial, i la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), esdeveniment de referència per a avançar de manera activa en la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial. Cal destacar també que Blanca Sorigué ha estat nomenada recentment vicepresidenta de la World Free Zone Organization, sent la primera dona a ostentar el càrrec.

Finalment, el CZFB també advoca per iniciatives de formació i desenvolupament del talent especialitzat amb les incubadores logística i d’impressió 3D o el hub de tecnologia pioner en el sud d’Europa, DFactory.

Fecha del Taller: