El Consorci de la Zona Franca de Barcelona lidera el debat sobre la transició energètica al sector industrial

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), en col·laboració amb l’Institut Cerdà, ha celebrat avui una jornada virtual per analitzar l’estat de la transició energètica al sector de la indústria.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a tots els ponents i assistents, i ha destacat que “la concentració econòmica i industrial del Delta del Llobregat és una de les més grans del món i la major d’Espanya, així que és important el nostre paper com a referent en l’evolució cap a un model energètic més sostenible”. Navarro ha insistit en que “és essencial que augmenti de manera considerable el percentatge de renovables del nostre sistema elèctric perquè les empreses mantinguin la seva competitivitat respecte a Europa”.

Teresa Ribera, vicepresidenta quarta del Govern d’Espanya i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, ha estat l’encarregada d’oferir la conferència inaugural, en la qual ha assenyalat la importància que en la situació actual “es reforci i asseguri el diàleg permanent entre tots els actors per a aprofitar les oportunitats que tenim per davant”. Així mateix, Ribera per ressaltat la “posició privilegiada de la Zona Franca de Barcelona per la riquesa del seu ecosistema industrial, urbà i logístic”.

A continuació, s’ha dut a terme una sessió per a exposar bones pràctiques en la matèria en la qual han participat Fernando Peirón, director del site de Covestro a Barcelona; Francisco Benedito, gerent de Climate Blockchain Iniciatives; Carlos Hospital, director IoT a Ingram Micro S.L.; i Cristina Arauz, directora de l’àrea d’innovació de l’Institut Cerdà.

La segona sessió del matí ha sigut una taula rodona amb el nom de “Transició Energètica, Polígons Industrials i nova economia”. Mario Serrano, director d’Urbanisme  del Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha moderat el debat en el qual han participat com a ponents María Teresa Costa, catedràtica d’economia i directora de la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de la Universitat de Barcelona; Mariano Marzo, director de la Càtedra en Transició Energètica UB – Fundació Repsol; i Francesc Rubiralta, conseller delegat de CELSA Group.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, ha clausurat també la trobada posant en valor “l’esforç que estem realitzant des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per convertir-nos en un referent de la implementació dels ODS al sector industrial i empresarial”.

Fecha del Taller: