El Consorci de la Zona Franca de Barcelona estableix a la Xina una antena comercial permanent

A través d’aquesta oficina es promourà de forma continuada el coneixement dels actius del Consorci de cara als potencials inversors xinesos, i es difondran els avantatges de Barcelona com a motor econòmic de Catalunya i d’Espanya i els avantatges per a la instal·lació d’empreses en actius del CZFB.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha posat en marxa a la República Popular Xina una antena comercial permanent per atraure inversions al polígon de la Zona Franca barcelonina i promoure així els intercanvis comercials entre Xina i Espanya.

La delegació comercial del CZFB es troba a la ciutat de Shenzhen, una moderna urbs amb un àrea metropolitana de 14 milions d’habitants que es troba al delta del Pearl River, Província de Guandong i que és veïna de Hong Kong. Shenzhen compte amb una Zona Econòmica Especial i és  una ciutat amb una gran empenta industrial i logística, sent una de les de major velocitat de creixement de la Xina. El seu port és el quart port xinès en tràfic de contenidors.

A través d’aquesta oficina es promourà de forma continuada el coneixement dels actius del Consorci de cara als potencials inversors xinesos, i es difondran els avantatges de Barcelona com a motor econòmic de Catalunya i d’Espanya i els avantatges de inversió immobiliària o instal·lació d’empreses en actius del CZFB.

La intenció del CZFB és que aquesta tasca de difusió i presència permanent pugui ser aprofitada com a base de recolzament per a les petites i mitjanes empreses de Catalunya que busquen establir una relació comercial con Xina.

La plataforma logística de la Zona Franca de Barcelona té una oferta de 368.500 metres quadrats disponibles per a la inversió internacional, un projecte que pot requerir una inversió aproximada de 170 milions d’euros i que ofereix diferents alternatives d’associació amb inversors internacionals.

El Consorci, que compta amb el Govern d’Espanya i a l’Ajuntament de Barcelona en els seus òrgans de govern, te com a missió estratègica recolzar l’activitat industrial i logística, facilitar l’activitat import-export i promoure el treball, així como atraure inversions i fomentar la internacionalització de les pimes del nostre país.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: