El Consorci de la Zona Franca de Barcelona cooperarà amb l’àrea logística xinesa de Fuzhou

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha signat un acord de cooperació amb el seu homòleg de la ciutat costanera xina de Fuzhou, amb el qual la zona franca barcelonesa espera incrementar les  relacions econòmiques entre els dos pols logístics.

L’acord amb Fuzhou s’ha signat durant la inauguració de la fira industrial exterior de Shenzhen (Overseas Chinese Industry Fair) en la que el Consorci ha comptat amb una presència molt rellevant dins del pavelló español.

En l’estand del Consorci també estan presents altres actors del pol logístic barceloní com són el Port de Barcelona, l’associació Barcelona Centre Logístic, la federació de transitaris FETEIA, Les empreses CIMALSA i Alfil Logístic, la Cambra de Comerç de Barcelona, les patronals de Foment del Treball i PIMEC o els salons del Consorci, Saló Internacional de la Logística i Barcelona Meeting Point.

El delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, ha explicat que la finalitat d’aquesta presència logística i dels acords de cooperació que s’estan signant és “facilitar que les empreses espanyoles puguin vendre el seus productes a la Xina i que els inversors xinesos coneguin les oportunitats de negoci i inversió a Espanya”.

Respecte de l’àrea logística de Fuzhou, concretament, la intenció és animar l’exportació de vins i aliments espanyols a Xina, i en resposta s’espera promocionar la importació de te i de materials de construcció. A més, la Zona Franca de Barcelona prestarà als seus homòlegs de Fuzhou serveis d’assessorament tècnic i mediambiental.

En la seva al·locució a la fira de Shenzhen, Jordi Cornet ha manifestat la seva intenció de fomentar els contactes entre empreses de Barcelona i Xina i ha assenyalat la conveniència de que les firmes navilieres reforcin les rutes entre aquests nodes logístics.

Fecha del Taller: