El Consorci de la Zona Franca de Barcelona analitza el paper de la formació professional dins de la nova economia

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), en col·laboració amb l’Institut Cerdà, ha celebrat avui una jornada virtual per debatre en profunditat sobre el paper de la Formació Professional dins el marc de l’economia de la informació i el coneixement a Catalunya.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda a tots els ponents i assistents, i ha destacat que “després de l’arribada del Covid-19 s’han accelerat els processos de transformació cap a una nova economia, creant a la vegada la necessitat de nous perfils professionals”. Navarro ha insistit en que “ara és més necessari que mai crear aliances per a impulsar la formació professional com una alternativa de qualitat”.

La jornada ha comptat amb una conferència inaugural a càrrec de Joan Clos, exalcalde de Barcelona i exdirector executiu d’ONU-Habitat, qui ha destacat “la ràpida evolució del món laboral i la necessitat de realitzar un sobreesforç per prestigiar la formació professional i dotar-la dels recursos necessaris per evitar perdre competitivitat respecte altres països europeus”.

La primera sessió del matí ha agrupat a quatre experts en la matèria per dur a terme una exposició de bones pràctiques. Els ponents que han compartit les seves experiències han estat Claudia Millán, Consultora sènior d’Estratègia de l’Institut Cerdá; Eduard Rodés, Director de l’Escola Europea-Intermodal Transport; Álex Salinas, subdirector de l’Institut La Mercè; Guillem Salvans, Senior Project Manager de Fundació Bertelsmann; i José Luis Durán, director de l’Institut Escola del Treball.

A continuació, ha tingut lloc la taula rodona per a abordar l’eficiència de les polítiques actives del món laboral en la qual Enric Sierra, director adjunt de La Vanguardia, ha exercit de moderador amb experts com Julio Mariano Carballo, Director Gabinet Tècnic de la Secretaria General de Formació Professional; Sara Berbel, presidenta executiva de la Fundació BCN Formació Professional; i Héctor Santcovsky, director de Desenvolupament Social i Econòmic a l’Área Metropolitana de Barcelona.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, també ha estat l’encarregat de  tancar la trobada posant en valor “la utilitat d’aquests espais per a analitzar els reptes i oportunitats de l’etapa post-covid” i ha assenyalat la importància de la “col·laboració público-privada i la implicació de les institucions per a desenvolupar l’oferta necessària que permeti cobrir les necessitats de les empreses i millorar la incorporació dels joves al mercat laboral”.

Fecha del Taller: