El Consell de la Dona de la Zona Franca de Barcelona celebra el seu 2º aniversari reafirmant la seva proposta de valor per a la igualtat de gènere

El Consell de la Dona de la Zona Franca de Barcelona ha celebrat el segon aniversari des de la seva constitució al setembre de 2020. Clara Alonso, directora de Persones i Organització a SABA, s’ha unit al Programa, que ja suma 19 representants directives d’empreses de la Zona Franca.

L’acte ha estat presidit pel delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué, i ha comptat amb la presència de Mireia del Pozo, presidenta del Centre d’Estudis de les Dones d’Europa i directora de l’Associació Plusvàlua Dones, que ha realitzat una conferència on ha dut a terme una anàlisi internacional de gènere en l’àmbit econòmic. Així mateix, durant la reunió s’ha presentat la iniciativa Feel the ZF Power, que consisteix a acostar als escolars a les empreses que formen part de la Zona Franca sense biaix de gènere.

Cal recordar que el Consell de la Dona de la Zona Franca busca contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, concretament al número 5, dedicat a la igualtat de gènere. En aquest sentit, es treballarà per a impulsar la igualtat entre homes i dones en l’àmbit industrial i laboral, afavorint la perspectiva de gènere i l’equiparació de drets, centrant-se especialment en la Zona Franca de Barcelona.

Després d’un breu col·loqui entre les conselleres, s’ha anunciat la incorporació de Clara Alonso. D’aquesta manera, Alonso s’uneix a Blanca Sorigué; Rebeca Marín, directora de RRHH per a Aigües de Barcelona; Eva Comellas, coordinadora de recursos humans d’AMB; Silvia Solanellas, Category Development Manager de BCL; Yolanda Menal, Global People Director de Cellnex; Mercè Roigé, responsable de HSEQ de Covestro; Jordi Bonilla, CSR & Sustainability Manager de DB Schenker Iberia; Adriana Bachiller representant de Ferrocarrils de la Generalitat; Íngrid Buera, directora de l’àrea de negoci de Mercabarna; Yolanda Trillo, HR BP HQ & Talent Manager de Nissan Motor Iberica; Anabel Andion, gerent del centre de prototips de SEAT; Nuria Balcells, Sales Manager de Sertram; Mireia Roca, representant de Parc Logístic; Catalina Grimalt, subdirectora general del Port de Barcelona; Maria López, directora de comunicació i de RRII per Quimidroga; Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE; Raquel Díaz en representació de TMB; i, finalment, Alicia Lorca, directora de finances i control de Zal Port.

Blanca Sorigué ha volgut destacar que “en dos anys d’activitat hem estat capaces de trobar punts d’inflexió per a transformar la cultura en les organitzacions. Les iniciatives que hem emprès han estat capaces de recuperar i accelerar el progrés en matèria d’igualtat de gènere”.

Abans de començar la reunió, Navarro ha realitzat una breu benvinguda en la qual ha felicitat a tot el Consell per superar les expectatives amb una proposta de valor diferencial per al Polígon Industrial de la Zona Franca de Barcelona i ha assenyalat que “l’èxit d’aquest organisme és reivindicar el lideratge femení i la igualtat de gènere i oportunitats. Gràcies a això esteu sent un referent en l’entorn industrial perquè les nenes i joves professionals puguin inspirar-se, veure’s reflectides i continuar amb el llegat que esteu construint”.

Fecha del Taller: