El congrés més gran de logística d’amèrica llatina se celebrarà al sil 2023

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, entitat organitzadora del SIL -la major fira del món que engloba a tota la cadena logística, i la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d’Amèrica Llatina (ALACAT) acaben d’anunciar que la 39a edició del Congrés ALACAT tindrà lloc a Barcelona (Espanya) dins del marc del SIL 2023. L’acord es va signar durant la celebració del Congrés ALACAT 2022 que s’ha celebrat aquesta setmana a Mèxic, i es va oficialitzar en la clausura del mateix amb el tradicional acte de traspàs de la bandera en el qual van ser presents el President de ALACAT, Moisés Solís, el delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

El Congrés ALACAT és el major congrés que se celebra a Amèrica Llatina i en 2023 se celebrarà a Barcelona coincidint amb una edició molt especial del SIL, la del seu 25 aniversari. D’aquesta manera es bastiran ponts de negoci i intercanvi de coneixement i experiència entre la logística hispana i europea amb la presència de més de 1.000 professionals. Cal recordar que el Congrés ALACAT s’a Espanya en les edicions de 2016 i 2019 del SIL. Precisament, l’última d’elles, en el SIL 2019, va coincidir amb una edició molt potent on es va signar la “Declaració de Barcelona”, en favor de la cooperació i el desenvolupament econòmic, amb la celebració en paral·lel del Congrés Mundial de Zones Franques, el MedaLogistics Summit, el Congrés de la AZFA, el Congrés Internacional de OEAs, el eDelivery Congress i el propi congrés del SIL.

Durant l’anunci d’aquesta important notícia el delegat especial de l’Estat en el CZFB i President del SIL, Pere Navarro, ha afirmat que “el SIL és el millor escenari possible a Europa per a celebrar un congrés de la importància i transcendència de ALACAT. Ens fa molta il·lusió poder comptar amb la presència dels professionals més destacats del sector a Amèrica Llatina en una edició molt especial per al SIL com és la del nostre 25 aniversari”. Navarro ha agraït “a Moisés Solís, president de ALACAT, per tot el seu esforç i suport que han fet possible aquest gran acord, així com felicitar-lo per la gran labor que està realitzant al capdavant de la Federació que enguany compleix el seu 40 aniversari”.

Per part seva, Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del SIL ha explicat que “és una magnífica notícia el fet de poder comptar amb la celebració d’un congrés on la logística europea i d’Amèrica Llatina generen sinergies de negoci i col·laboració”. Sorigué ha recordat que “estem molt satisfets que ALACAT hagi tornat a triar el SIL per a celebrar el seu congrés després de l’èxit de les edicions viscudes en el SIL 2016 i 2019”.

Fecha del Taller: