El clúster ChemMed Tarragona es promociona a l’European Petrochemical Association

ChemMed Tarragona ha estat present, per segon any consecutiu, a la edició anual de l’EPCA (European Petrochemical Association), un esdeveniment de rellevància internacional què és el punt de trobada per excel·lència del sector químic a Europa, i de la qual el Port de Tarragona n’és soci.

Una de les línies d’actuació en el marc d’aquesta 49ena reunió anual de l’EPCA, i coincidint amb la recent presentació del pla estratègic del clúster, ha estat la de projectar a nivell internacional el clúster ChemMed Tarragona les seves potencialitats i els avantatges d’invertir en el territori.

El president del Port de Tarragona, i vicepresident de ChemMed Tarragona, Josep Andreu; el director general del Port i tresorer de ChemMed Tarragona, Francesc Sánchez; la directora Comercial i Desenvolupament de Negoci, Genoveva Climent; i Eva Canals, responsable de Relacions Institucionals de l’AEQT han liderat la representació del clúster a Berlín, en aquest important fòrum de la química on han dut a terme reunions i networking amb empreses químiques (productores, d’emmagatzematge i de transport). ChemMed Tarragona valora positivament la presència en aquests tres dies de trobades i reunions en els que s’han establert contactes amb diferents empreses, i s’ha pogut constatar el gran interès que suscita la intermodalidad ferroviària i la disponibilitat d’ample europeu, la qual cosa reforça les necessitats de disposar d’un calendari real per a que l’ample europeu estigui operatiu per a la industria del territori.

En aquestes trobades B2B (business to business) també s’ha promocionat l’ampliació del moll de la Química del Port de Tarragona davant de les principals companyies gestores de terminals, infraestructura que permet recolzar una activitat tan important per al Port com és el moviment de productes químics i petroquímics. Així mateix, als principals agents del sector químic a nivell internacional i a les empreses de l’àmbit logístic se’ls ha donat a conèixer els serveis logístics del Port, les seves infraestructures especialitzades i les noves inversions. Tot amb l’objectiu d’afavorir els contactes amb les indústries químiques i amb les empreses de transport de contenidors.

Les reunions han estat enfocades a posar de relleu la projecció internacional de ChemMed Tarragona, presentar l’oferta de serveis i noves inversions en infraestructures estratègiques, donar a conèixer la nova infraestructura intermodal, així com les connexions i serveis que actualment ofereix el Port en la logística ferroviària amb el seu hinterland.

Fecha del Taller: