El CETMO inicia una intensa activitat internacional amb actors de primer nivell

Després d’acabar la seva ronda de visites pels ministeris de transport dels països de la Mediterrània Occidental, el CETMO es prepara per encarar dos mesos d’una agenda amb clara vocació internacional. En aquest itinerari, el CETMO participarà en diversos actes amb actors al més alt nivell en temàtiques de transport i financera, continuarà preparant la propera conferència ministerial del GTMO 5+5 (Grup dels Ministres de Transport de la Mediterrània Occidental), i afrontarà reunions per futurs acords.

Així, al mes d’abril, responsables del CETMO participaran a Lisboa (Portugal) en el seminari sobre PPP (Partenariats Públic-Privats) i en la 24a reunió d’experts del GTMO 5+5. També seran a Beirut (Líban) participant en la reunió regional sobre corredors de transport a la regió àrab sota el títol “Corredors de connectivitat vital a la regió àrab”, al costat de la ESCWA (Comissió Econòmica i Social de Nacions Unides per a Àsia Occidental), el Banc Islàmic de Desenvolupament, el Banc Mundial, l’EBRD (Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament) i la IRU (Unió Internacional de Transport per Carretera), entre altres.

Al mes de maig, el CETMO estarà en Ismailia (Egipte), en la Conferència sobre transport marítim i logística a la regió euromediterrània organitzada per la Unió per la Mediterrània (UFM). El CETMO intervindrà en una sessió sobre “La millora de la capacitat de creació de solucions eficients de transport intermodal marítim”, acompanyat per la EMSA (Agència Europea de Seguretat Marítima) i l’Escola Europea de Short Sea Shipping entre d’altres.

També estarà a Leipzig (Alemanya), a la Cimera de l’ITF, Fòrum de Transport Internacional 2018, intervenint el CETMO com a ponent en la sessió titulada “Seguretat viària a la regió euromediterrània”. En aquest acte el CETMO parlarà conjuntament amb la Comissió Europea, el vicepresident del Banc Europeu d’Inversions, el vicepresident del Banc Mundial, el secretari general de la IRU i el secretari general de la UITP (Unió Internacional del Transport Públic).

Fecha del Taller: