El BNEW afronta els reptes de la mobilitat urbana i la fàbrica del futur en la seva tercera jornada

La Barcelona New Economy Week (BNEW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha celebrat avui la seva tercera jornada, continuant amb les ponències de les verticals sobre la nova economia. El conflicte d’Ucraïna, l’arquitectura sostenible, la cuina eficient o la humanització de l’empresa han estat alguns dels temes que han pogut gaudir els assistents a l’esdeveniment, tant de manera presencial com online.

La importància de la mobilitat i la electromobilitat

Un dels debats amb major interès en la jornada d’avui ha estat “Reptes Territorials i Oportunitats de Negoci entorn de la Mobilitat Sostenible en l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, pertanyent a BNEW Mobility. Pere Roca, CEO de Geever, ha actuat com a moderador de la taula en la qual ha participat Neus Olea, CEO d’AEMES SMART, Yolanda Redondo, Secretara general de Transcalit Federació catalana de transports de Barcelona, Eduard Castañeda, Chief Product Officer and Cofounder de WALLBOX, Carles Conill, Sustainable Mobility Services Director AMB. Els ponents han dialogat sobre els avanços en temes de mobilitat a les Smart cities i l’impacte en la sostenibilitat del futur

En aquest sentit, Yolanda: ha assegurat que veiem “el futur amb un optimisme realista, optimisme perquè el sector de la mobilitat està compromès a accelerar la connectivitat i la sostenibilitat, i incorporar-les en tota la cadena de valor”. Així mateix, Eduard ha afirmat que “la cooperació, les sinergies i les aliances dels agents és clau”.

D’altra banda, Carles ha afegit: “la ràtio d’utilització del vehicle privat en el conjunt de l’àrea metropolitana és del 30%, la qual cosa vol dir que de la resta de viatges que fan els ciutadans de la metròpolis, el 70% es fan d’una manera sostenible”. I és que, segons comenta Neus: “A Espanya hi ha més de 220.000 empreses, és la 5a potència del sector del metall a la Unió Europea. I dins del metall hi ha subsectors com el de l’automoció, el ferrovial, l’immobiliari, etc. I al final, son tots aquests sectors els que ens poden ajudar a tenir més oferta de solucions per la mobilitat sostenible”.

La fàbrica del futur

Dins de la vertical BNEW Digital Industry, el panell “2022, l’any de la fàbrica intel·ligent”, ha reunit Alexandre de Alcantara, Body Shop Process SEAT, Jesús Garrido, Sales Manager EMEA de Virtualware, i Seda Tosun, CEO & Co – Founder Immersia Data Visualization. El moderador, Xavier Rius, General Manager d’ICIL, ha introduït reflexions sobre el nou concepte de fàbrica connectada i el seu impacte a l’economia del futur.

En aquest sentit, Alexandre ha assegurat que la “tecnologia i la innovació per a la fàbrica del futur introdueix nous components, robots, dispositius i softwares que estan connectats i ens permeten absorbir grans quantitats de dades amb l’objectiu de millorar els nostres processos productius”.

D’altra banda, Seda Tosun ha afegit “la realitat virtual i augmentada millora l’experiència amb la gestió de les dades. Els usuaris entenen millor la informació i les dades i faciliten la forma d’extracció de conclusions i comunicació, per la qual cosa també optimitzen els processos”. Finalment, Jesús Garrido ha afirmat que el valor afegit aquest tipus de tecnologies generen “una visualització positiva de les dades i milloren el manteniment in situ dels operaris, en temps real”.

 

Fecha del Taller: