El BCN Drone Center, un referent europeu

Recentment s’ha signat un acord per convertir el centre de drons de Moià en la base operativa de proves de totes les empreses de drons incubades per l’Agència Espacial Europea.

Aquest acord és possible gràcies a l’impuls i col·laboració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Presidència i el Departament d’Empresa i Coneixement, la xarxa d’incubadores de l’Agència Espacial Europea (ESA-BIC) i el centre BCN Drone Center.

El BCN Drone Center és un dels 10 centres de proves de drons de tipus civil de tot el món i s’ha consolidat, en els seus tres anys de funcionament, com un centre admirat i de prestigi dins del sector. Des de la seva obertura han fet ús d’aquesta nova infraestructura professionals de més de 60 països.

Aquest acord incorpora el BCN Drone Center com a base de proves reconeguda per l’Agència Espacial Europea, fet que situa aquest centre català com a referent en l’ecosistema d’innovació del sector dels drons a nivell europeu, beneficiant al teixit empresarial que s’ha desenvolupat a Catalunya durant els darrers anys, tant de fabricació i operació de drons com de disseny i desenvolupament de solucions Smart amb aplicació de tecnologia dron.

L’acord presentat forma part d’un dels objectius proposats pel Catalonia Smart Drones, una iniciativa impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, que vol potenciar la indústria catalana de les solucions smart amb drons.

L’acord va ser presentat per la consellera de la Presidència, Neus Munté; pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró; pel director del programa ESA-BIC, Bruno Naulais; i pel fundador i director del BCN Drone Center, Jordi Santacana.

Fecha del Taller: