El B2B Logistics Busan Barcelona Hub comença a operar

El B2B Logistics Busan Barcelona Hub, la plataforma logística estable impulsada pels ports de Barcelona i Busan (Corea) per a facilitar els intercanvis comercials entre el nord-est asiàtic, el sud d’Europa i el nord d’Àfrica, comença aquests dies les seves operacions. Aquest hub, ubicat a la ZAL Barcelona, té com a socis logístics a FM Logistic i Taewoong Logistics.

L’entrada d’aquests dos operadors com a gestors del hub logístic ha permès incrementar d’un a quatre els mòduls de la nau que es destinaran a la plataforma. En el cas de l’operador logístic coreà, Taewoong Logistics, es tracta del primer magatzem que la companyia gestionarà a Europa. I també serà el primer magatzem d’FM Logistic a la ZAL Barcelona.

El B2B Logistics Busan Barcelona Hub té una superfície inicial de 9.129 metres quadrats i s’està treballant amb l’Agència Tributària per operar com a magatzem de dipòsit temporal (ADT). Més endavant, la idea és que la plataforma també estigui certificada com a Dipòsit Duaner Públic (DAP), és a dir, amb autorització de la Duana per emmagatzemar, sense límit de temps, mercaderia no comunitària sense liquidar impostos fins a donar-li un destí duaner.

En l’acte d’inici d’operacions del hub logístic celebrat avui han participat, entre altres, el president del Port de Barcelona, Damià Calvet; el vicepresident del Port de Busan, Boowon Kang; el cònsol general de Corea a Barcelona, Heo Nam-duk; la directora general de l’Agència Coreana per a la Promoció del Comerç i la Inversió (KOTRA), Ahn Young-Ju; el CEO i president de Taewoong Logistics, Cho Yong-jun; la Group Sales & Marketing Director d’FM Logistic Corporate, Beatrice Ogée; i el Managing Director de B2B Logistics, Jordi Torrent.

El passat mes d’octubre, els presidents dels ports de Busan i Barcelona, Kang Joon suk i Damià Calvet, respectivament, van constituir la societat B2B Logistics Busan & Barcelona hub S.L., encarregada de gestionar i promocionar la plataforma logística estable per a empreses coreanes a Barcelona. L’accionariat de la societat compta amb una participació del 51% del Port de Busan i un 49% del Port de Barcelona.

Els ports de Barcelona i Busan (Corea), juntament amb els operadors FM Logistic i Taewoong Logistics, donen avui un pas més per reforçar aquesta aliança logística i el paper del port català com a punt d’entrada dels productes coreans al sud d’Europa i centre de distribució pels mercats espanyol, francès, portuguès i italià, així com per al nord d’Àfrica. Fruit d’aquesta col·laboració, les primeres importacions coreanes -un carregament de productes químics- arribaran durant els propers dies.

L’any 2021, els tràfics entre el Port de Barcelona i Corea van sumar 793.000 tones, una xifra similar a l’aconseguida l’any 2019, abans de la pandèmia. En contenidors, es van comptabilitzar prop de 60.000 TEU, un 6,3% més que els contenidors moguts el 2019. Pel Port de Barcelona entren més del 55% de les importacions marítimes coreanes de l’Estat espanyol. I Catalunya és la principal destinació de les importacions de Corea, amb un 55% del total de les entrades per via marítima.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha manifestat que ”el nostre objectiu és facilitar, agilitar i fer més sostenible el comerç entre Europa i Corea. Es tracta, en ambdós casos, d’economies molt potents que poden fer créixer els seus lligams. Àsia és el nostre mercat de referència i representa més del 50% de les exportacions i importacions que passen pel Port de Barcelona i Corea és un país referent en els productes tecnològics i d’alt valor afegit, un dels segments en què nosaltres també tenim una posició destacada”.

El vicepresident del Port de Busan, Boowon Kang, ha explicat que el centre logístic B2B jugarà el paper de plataforma logística per a les empreses coreanes, avançant al sud d’Europa, i contribuirà a potenciar el trànsit marítim entre els dos ports.

Busan és avui dia el sisè port més gran del món i, a banda de ser un dels grans ports d’importació i exportació asiàtics, és conjuntament amb el de Singapur un dels dos principals hubs marítims de transbordament del món.

Fecha del Taller: