Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 16 oct 2020

El 10% dels clústers de tot Europa amb el màxim certificat d’excel·lència són catalans

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els clústers catalans Packaging Cluster, MODACC, Catalan Water Partnership, Beauty Cluster Barcelona i secpho han rebut el certificat Gold Label per part de l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA). Es tracta d’un dels reconeixements més prestigiosos al món en l’àmbit dels clústers que certifica l’excel·lència en la gestió d’aquestes organitzacions -que ja va obtenir el clúster català FEMAC l’any 2012- al qual hi han accedit amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement.

D’aquesta manera, ara, el 10% dels clústers de tot Europa amb el certificat Gold Label són catalans. De fet, en nombre de clústers amb aquesta acreditació, per davant de Catalunya se situen Alemanya, Dinamarca i Noruega. El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest divendres al matí durant l’acte de reconeixement a aquestes organitzacions que es tracta “d’unes xifres excel·lents que ens donen autoestima com a país”.

Per rebre l’acreditació Gold Label s’analitzen 30 indicadors dels clústers relacionats amb el finançament, la governança, l’estratègia, la composició (que a l’organització hi hagi presència de multinacionals, pimes, startups, universitats o centres tecnològics) o la qualificació de l’equip que el gestiona. El fet de comptar amb aquest certificat permet als clústers augmentar la seva visibilitat i posicionament internacional, així com l’accés a nous punts de trobada amb altres clústers punters europeus per dur a terme projectes conjunts i processos de millora.

L’acreditació Gold Label l’entrega l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA), associació amb seu a Berlin que agrupa més de 200 experts en clústers i gestiona els processos de certificació i que va néixer fruit de la European Cluster Excellence Initiative (ECEI), iniciativa promoguda el 2009 per la Comissió Europea.

 

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

SUPPLY.NET nº 4 – BCL – ICIL

REPORT