Dos clústers catalans lideren projectes per a la internacionalització de les pimes europees

Els clústers catalans han estat els guanyadors de dos dels cinc projectes de la convocatòria Cluster Go International, destinada per a tota Europa i que forma part del programa COSME. Cluster Go International té l’objectiu de facilitar la internacionalització de les pimes utilitzant els clústers com a eina.

El Clúster Català de la Indústria de l’Esport (Indescat) i el Clúster dels Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC) han rebut en total prop d’un milió d’euros de finançament per liderar dos projectes internacionals que es duran a terme juntament amb clústers europeus. Es tracta de la primera edició d’aquesta convocatòria, dotada en total amb 3,75 milions d’euros.

El projecte EU4SportsClusters Alliance, liderat per està format per cinc clústers de diversos països i una plataforma europea i té com a objectiu facilitar la projecció exterior de les pimes especialment a mercats que no pertanyen a l’àmbit europeu, com ara els EUA, Japó i Xina. Dins el marc del projecte s’organitzaran missions internacionals i grups d’exportació, i també es crearà una guia sobre finançament europeu per a la indústria de l’esport (2015-220). Conformen el partenariat 823 membres entre empreses i entitats.

El projecte Natural Resources Efficiency, liderat per FEMAC, suma 9 clústers europeus (Portugal, Alemanya, República Txeca, Polònia, Bulgària, Dinamarca, Hongria i França) amb l’objectiu de crear tecnologies innovadores i eficients amb els recursos naturals. El projecte dissenyarà una estratègia conjunta per facilitar la internacionalització de les pimes, a través de la creació d’un portfoli de productes i serveis que es promourà a països de Sud-Amèrica, Àsia i l’ASEAN, zones on s’han detectat oportunitats de negoci en l’àmbit de l’eficiència en els recursos naturals.

Actualment formen part del programa Catalunya Clústers 20 clústers que agrupen unes 1.300 empreses amb una facturació agregada de prop 36.000 milions d’euros.

Fecha del Taller: