Diversos operadors logístics augmenten la superfície de les seves plataformes a la ZAL del port de Barcelona

Darrerament diversos operadors logístics i empreses transitàries han ampliat les seves instal·lacions a la Zona d’Activitas Logístiques (ZAL) del port de Barcelona. Aquest augment de la demanda de superfície logística és el resultat de l’increment de l’activitat d’operadors com Nippon Express, DB Schenker-Spain Tir, Districenter, Agility, Tipsa i Westwing.

D’una banda, Nippon Express, que es va instal·lar a la ZAL el 1993, ha ampliat el seu magatzem logístic, disposant ara de 6.100 metres quadrats de superfície en la segona fase del desenvolupament de la ZAL que pertany al municipi del Prat del Llobregat.

Districenter, companyia que forma part del Holding M. Condeminas, també ha ampliat la seva superfície logística i compta amb una nova nau mono-client de 10.222 metres quadrats. La plataforma també es troba a la ZAL Prat. Districenter ha dotat el seu magatzem amb noves solucions que permeten classificar i expedir, a través d’un sorter amb capacitat de classificació de 7.000 productes/hora, 180 comandes de forma simultània, aconseguint així produccions d’entre 10.000 i 15.000 comandes/dia. Aquest equipament està orientat a potenciar els serveis dels seus clients de retail tèxtil i calçat, com és el cas de Mango o altres com Desigual o Descente, i per reforçar la seva capacitat operativa per al canal de comerç electrònic. L’activitat prevista amb Mango genera un trànsit de més de 250 contenidors al mes.

També l’operador Agility ha incrementat la seva superfície logística a la ZAL del port de Barcelona llogant una nova nau de 6.413 metres quadrats. Aquesta nova plataforma permet a la companyia logística avançar en la seva estratègia d’optimització de recursos i processos.

Westwing, empresa alemanya dedicada al comerç electrònic del sector del moble i decoració, compta amb una major superfície de magatzem fins a arribar als 4.000 metres quadrats. Westwing, amb més de 15 milions de socis a tot el món, és un club privat de compres centrat en la venda de mobles i decoració. Actualment, té presència activa en països com Espanya. Alemanya, França, Polònia, Holanda i Itàlia, però també en països emergents com el Brasil i Rússia, convertint-se així en la primera plataforma en línia de Home & Living del mercat que acumula un creixement mensual d’un 25%.

D’altra banda, l’operador de paqueteria Tipsa ha doblat la superfície del seu magatzem a la ZAL, per la qual cosa s’ha traslladat a la primera fase de la ZAL, localitzada al municipi de Barcelona. La plataforma de Tipsa compta amb 4.355 metres quadrats i 22 molls de càrrega ubicats en doble façana que facilita l’alta rotació de la mercaderia que necessita una activitat de crossdocking.

Finalment, Schenker Logistics també amplia la seva superfície logística per operar en una nau mono-client de 10.382 metres quadrats. L’edifici compta amb una superfície de 3.123 metres quadrats, que s’han afegit als 7.259 que tenen a la ZAL Prat. Amb això poden oferir serveis d’emmagatzematge, classificació, picking i distribució, completament integrats. DB Schenker Spain-Tir ha dissenyat un nou concepte d’operativa per a la mercaderia aèria, atenent la modalitat d’aquesta càrrega gràcies a l’excel·lent ubicació multimodal de la ZAL i la proximitat amb l’aeroport internacional de Barcelona-El Prat.

 

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: